Skip to content
Tekstin koko
Toggle search

Simpsiön kuntopolut

Simpsiön alue on ainutlaatuinen Etelä-Pohjanmaalla. Alueella on merkittävä historia, suuret korkeuserot sekä rehevä lehtolajisto, joka tekee alueesta tavanomaisesta metsäluonnosta poikkeavan.

Simpsiöllä on neljä maastoon merkittyä polkua

Piispanpolku 2,7km, Kalliomaanpolku 3,7km, Rytilammen kierros 1,1km sekä Tohnin polku Simpsiöltä Wanhaan Karhunmäkeen 6,3km yhteen suuntaan.

Kolmen ensimmäisen polun varrelta löytyy myös opastauluja,  joissa kerrotaan alueen historiasta, luonnosta sekä eläimistä.

Luontopolut on merkitty viitoituksin ja reittipaaluin. Jokaisella polulla on oma värisymbolinsa. Reittien molemmissa lähtöpisteissä on laavu, kuten myös Rytilammen kierroksen ja Kalliomaanpolun risteyskohdassa. Rinnekeskuksen yläosassa on laavu ja kuivakäymälä. Lisäksi vuonna 2021 rakennettu laavu löytyy rinnekeskuksen alaosasta uimapaikan ja kuntoportaiden välittömästä läheisyydestä.

 

Polkujen lähtöpisteet:

  • Piispanpolun (punainen) ja Kallionmaanpolun(keltainen) lähtöpisteet ovat rinnekeskuksen pysäköintipaikan loppupäästä vasemmalle. Molemmille poluille on mahdollista lähteä myös Hiihtomajalta.
  • Rytilammen kierros (sininen) on 1,1km lenkki lammen ympäri. Lyhyin reitti Rytilammen kierrokselle on Piispanpolkua pitkin Hiihtomajalta lähdettäessä.
  • Tohninpolku (punainen ympyrä) on ikivanha polkureitti Simpsiöltä Wanhaan Karhunmäkeen. Osa reitistä on märkää.  Myös Tohninpolun lähtö on rinnekeskuksen parkkipaikan päästä.

 

Alueen kunnossapitosta vastaa Lapuan kaupungin Viheraluepalvelut.

Lisää Simpsiön alueesta:

Simpsiö – Luontoon.fi

 

Lisätietoja

Talvitie Raija

Kaupunginpuutarhuri, työsuojeluvalt.

– Viheralueiden suunnittelu

– käyttöluvat

Puhelinaika kesäkaudella klo. 12.00- 15.00

Martikkala Henna

Työnjohto, viheralueet

– Ulkoliikuntapaikat

– Puunkaatoluvat

Puhelinaika kesäkaudella klo. 12.00- 15.00

Löysitkö etsimäsi?
Löysitkö etsimäsi?