Skip to content
Tekstin koko
Toggle search

Osoitteiden antaminen

Kunta vastaa rakennuksen osoitteen antamisesta. Osoitejärjestelmää pidetään yllä kaupungin maankäyttö-, kaavoitus- ja mittauspalveluissa. Uusi kiinteistö tai rakennus saa osoitteen yleensä rakennusluvan yhteydessä.

Kiinteistön omistajan velvollisuus on asettaa numerokilpi rakennuksen seinään, ovilamppuun, porttiin, postilaatikkoon, aitaan tai vastaavaan rakenteeseen. Numeron on oltava aina luettavissa kadulta / tieltä käsin. Milloin rakennus ei ole tien välittömässä läheisyydessä, osoitenumero sijoitetaan näkyvään paikkaan kiinteistölle johtavan ajoväylän alkupäähän n. 2 metrin korkeudelle, tarvittaessa erilliseen pylvääseen.

Katujen nimet määräytyvät asemakaavassa. Haja-asutusalueen teiden nimistä päättää tekninen lautakunta. Haja-asutusalueella uusi tie voidaan nimetä, jos tieltä on liittymä kolmeen rakennukseen.

Osoitenumerointijärjestelmä

Asemakaava-alueella kadun tai tien vasemmalla puolella käytetään parillisia numeroita ja oikealla parittomia numeroita.

Haja-asutusalueella osoitenumerointi perustuu rakennuspaikan liittymän etäisyyteen tien alkupisteestä. Osoitenumero muodostuu jättämällä metrimäärästä viimeinen numero pois. Parittomat numerot ovat tien oikealla puolella ja parilliset vasemmalla.

Yhteystiedot

Kara Riitta

Kiinteistösihteeri
Löysitkö etsimäsi?
Löysitkö etsimäsi?
Palautteita käytetään verkkosivujen kehittämiseen eikä niihin vastata.
Jätäthän henkilökohtaiset tiedustelut lapua.fi/info/palautelomake/