Skip to content
Tekstin koko
Toggle search

Ruoka- ja puhtauspalvelut

Lapuan kaupungissa ruoka- ja puhtauspalvelut toimii teknisen toimen alaisuudessa.

Ruoka- ja puhtauspalvelut palvelee kaupungin eri yksiköissä tarjoamalla laadukkaita ja suositusten mukaisia ateria- ja siivouspalveluja ammattitaitoisen henkilöstön voimin.

 

*********************************
Lapuan kaupungin ruokapalvelut:
RUOKALISTA 2023 – 2024
*********************************

Puhtauspalvelut

Käsihuuhde, Pullo, Saippua, Käsin Tehty

Puhtauspalvelut huolehtivat n. 50 000 m2:n tilahuollosta. Puhtauspalveluissa työskentelee n. 50 hlö, osa kokonaan tilahuollon tehtävissä, osa yhdistelmätyöntekijöinä, osallistuen tilahuolto- ja ruokapalvelutehtäviin. Kohteena ovat kaupungin kiinteistöt mm. koulut, urheilu-uimahalli, toimistot ja päiväkodit. Muutamiin kohteisiin siivous ostetaan ulkopuolisilta toimittajilta.

Siivous perustuu mitoitettuihin työmääriin, joita tarkistetaan tarpeiden ja tilojen muuttuessa. Siivousvälineet, – koneet ja – menetelmät ovat ajanmukaiset, toimivia ratkaisuja on löydetty tilojen koneelliseen siivoukseen myös pienissä kohteissa. Koneelliset menetelmät tuottavat parempaa puhtautta tilahuoltajan työtä helpottaen. Siivousvälineiden ja –koneiden kehitystä seurataan alan toimijoiden avulla.

Ruoka- ja puhtauspalveluissa on panostettu koulutukseen, tarjoamalla henkilökunnalle mahdollisuus suorittaa oppisopimuksella mm. nykyaikainen toimitilahuoltajan tutkinto. Alueen koulutusta järjestävien tahojen kanssa tehdään yhteistyötä tarjoamalla harjoittelupaikkoja alan opiskelijoille mahdollisuuksien mukaan. Omalle henkilöstölle tarjotaan mahdollisuus siirtyä toiseen tehtävään, kun tehtäviä vapautuu.

Ruokapalvelut

Vihannekset, Porkkana, Ruoka, Terveen, Ruokavalio

Ruokaa valmistavia keittiöitä on seitsemän

  • pieniä, oman yksikön ruokapalveluja tuottavat koulujen keittiöt Hellanmaa, Kauhajärvi, Tiiste, Ruha ja yläkoulun keittiö, sekä päivähoitoyksikkö Kissankellon keittiö
  • Ritavuoren koululla toimii Lapuan keskuskeittiö, joka tuottaa varhaiskasvatuksen ja koulujen ateriapalvelut muihin kohteisiin
  • palvelu-/jakelukeittiöitä on useita – niissä tarjoillaan keskuskeittiöltä toimitettu ruoka yksikön toimintaan sopivalla tavalla

Elintarvikehankinnoissa toimitaan vastuullisesti, suosien kotimaisia raaka-aineita ja lähiruokaa. Ruokalistasuunnittelu pohjautuu Valtion ravitsemusneuvottelukunnan ravitsemussuosituksiin, ottaen huomioon eri ikäryhmien omat suositukset ja asiakaspalaute. Kouluruokailussa on päivittäin tarjolla myös kasvisvaihtoehto vapaasti otettavissa (lakto-ovo).

Terveyttä ruoasta – suomalaiset ravitsemussuositukset 2014

Erityisruokavaliot toteutetaan terveydellisiin (lääkärintodistus) ja eettisiin syihin perustuen, mm. ruoka-allergia (lapset) käypähoitosuositusta noudattaen. Vaikeimmissa allergioissa ruokavalio suunnitellaan yhteistyössä ravitsemisasiantuntijoiden ja vanhempien kanssa.

Ruoka-allergia (lapset)

 

Keskuskeittiö, Lapua, Ritavuori

puh. 044 438 4428
sp. keskuskeittio@lapua.fi

Varhaiskasvatuksen ja koulujen ateriat

Syödään ja opitaan yhdessä – kouluruokasuositus
Syödään yhdessä – ruokasuositukset lapsiperheille


Yläkoulun keittiö: 044 438 4166
Hellanmaan koulun keittiö: 050 518 6250
Kauhajärven koulun keittiö: 044 438 4407
Ruhan koulun keittiö: 044 438 4413
Tiisten koulun keittiö: 044 438 4416

Yhteystiedot

Luomanen Leena

Palvelupäällikkö

Hahtokari Tuija

Ruokapalvelupäällikkö

Halla-aho Susanna

Siivouspäällikkö
Löysitkö etsimäsi?
Löysitkö etsimäsi?
Palautteita käytetään verkkosivujen kehittämiseen eikä niihin vastata.
Jätäthän henkilökohtaiset tiedustelut lapua.fi/info/palautelomake/