Skip to content
Lapuan logo
Tekstin koko
Toggle search

Haku lapuan nuorisovaltuustoon

Lapuan nuorisovaltuusto ja Lapuan nuorisotoimi hakevat uusia jäseniä nuorisovaltuustoon kaksivuotiselle toimikaudelle vuosiksi 2020-2022.

Sinun tulee olla 14 – 21 vuotias Lapualla kirjoilla oleva nuori ja kiinnostunut nuorten asioista ja niihin vaikuttamisesta. Nuorisovaltuuston jäsenenä pääset näkemään, kokemaan ja vaikuttamaan sekä antamaan oman panoksesi lapualaisten nuorten hyväksi, hyvinvoinnin edistämiseksi ja syrjäytymisen ehkäisemiseksi. Nuorisovaltuuston toiminta on myös monipuolisesti kansainvälistä.

Paikkoja nuorisovaltuustossa on yhteensä 18, jotka ovat jaettuja lapualaisten oppilaitosten oppilaille ja muille lapualaisille nuorille seuraavasti:

  • Lapuan yläkoulu: 5 paikkaa, joista yksi paikka on varattu oppilaskunnan hallituksen edustajalle
  • Lapuan lukio: 5 paikkaa, joista yksi paikka on varattu oppilaskunnan hallituksen edustajalle
  • Sedu Lapuan toimipiste: 2 paikkaa lapualaisille opiskelijoille
  • Lapuan kristillinen opisto: 1 paikka lapualaiselle opiskelijalle
  • 5 paikkaa edellisen toimikauden nuorisovaltuuston jatkaville jäsenille sekä oppilaitosten ulkopuolisille nuorille

Mikäli olet kiinnostunut toimimaan Lapuan nuorisovaltuustossa kausilla 2020-2022, täytä hakulomake viimeistään pe 28.8. mennessä, ja palauta se Nuorisotalolle nuorisotoimistoon tai Nuorisotilaan sen aukioloaikana, osoitteeseen Oskarinkatu 11, 62100 Lapua, perjantaihin 28.8.2020 mennessä.

Voit ilmoittautua mukaan nuorisovaltuustotoimintaan oheisen Google Formin kautta, tai tulostaa seuraavasta linkistä löytyvän lomakkeen. Voit myös kysyä lomaketta oppilaitoksesi kansliasta.

Uusi nuorisovaltuusto pitää järjestäytymiskokouksensa maanantaina 14.9.2018 klo 16.00 nuorisotalolla. Uudet nuorisovaltuutetut kutsutaan järjestäytymiskokoukseen henkilökohtaisesti. Jatkossa nuorisovaltuusto tulee kokoontumaan noin joka toinen viikko.

Lisätiedot

Taivalmaa Samuli

Nuorisosihteeri

Lapuan nuorisovaltuusto on perustettu v. 1995, ja on Suomen toiseksi vanhin nuorisovaltuusto.

Nuorisovaltuuston tavoitteena on toimia nuorten äänitorvena ja saada nuorten mielipiteitä ja ajatuksia esille ja pyrkii viemään nuorille tärkeitän asioita eteenpäin.

Nuorisovaltuusto haluaa kiinnittää erityistä huomiota lapualaisten nuorten hyvinvointiin ja elinoloihin.

Tavoitteidensa toteuttamiseksi nuorisovaltuusto järjestää toimintaa nuorille ja pyrkii osaltaan edistämään nuorisolain toteutumista, mm. tekemällä aloitteita vapaa-ajanlautakunnalle.

Kaikki nuorisovaltuuston järjestämät tapahtumat ja tilaisuudet ovat päihteettömiä.

Nuorisovaltuustolle voi laittaa postia : nuorisovaltuustolapua@gmail.com, sekä nuorisosihteeri samuli.taivalmaa@lapua.fi

Lapuan nuorisovaltuuston säännöt on päivitetty ja hyväksytty kaupungin hallituksessa 29.4.2019. Säännöt löytyvät tästä linkistä.

Nuorisovaltuuston kokoonpano kaudella 2018-2020

Henrik Seppä-Lassila, puheenjohtaja
Noora Permi, sihteeri
Jäsenet: Helmi Koskiahde, Diana Magyar, Oona Lillbacka, Elias NIemelä, Nante Backlund, Milla Ylijoki,

Nuorisovaltuuston ohjaajana toimii nuorisosihteeri Samuli Taivalmaa, samuli.taivalmaa@lapua.fi, p.044-4384586

Ohessa ensimmäinen Nuorisovaltuuston kirjoittama juttu Lapuan Sanomiin 2.2.2017. Jatkossa Nuvan kuulumisia voi lukea kerran kuussa.

Löysitkö etsimäsi?
Löysitkö etsimäsi?