Skip to content
Tekstin koko
Toggle search

Työnhakijoiden aktivointi

Lapuan Sosiaalikeskus
Liuhtarintie 2
62100 Lapua

Aktivointisuunnitelma on pitkään työttömänä olleelle henkilölle laadittava suunnitelma, jonka tavoitteena on parantaa henkilön työllistymisedellytyksiä ja elämänhallintaa. Kuntouttavan työtoiminnan lain mukaan aktivointisuunnitelman laativat yhteistyössä asiakas, sosiaalityöntekijä ja TE-toimiston asiantuntija. Asiakas saa kutsun tulla tekemään aktivointisuunnitelma. Kutsun lähettää joko kaupungin sosiaalitoimi tai TE-toimisto.

Aktivointisuunnitelma laaditaan työttömälle alle 25-vuotiaalle henkilölle

  • joka on työttömyyden perusteella saanut työmarkkinatukea vähintään 180 päivältä viimeisen 12 kalenterikuukauden aikana,
  • joka on saanut 500 päivän työttömyyspäivärahakauden ajan työttömyyspäivärahaa, tai
  • jonka pääasiallinen toimeentulo on viimeisen neljän kuukauden aikana perustunut työttömyyden johdosta maksettuun toimeentulotukeen.

Aktivointisuunnitelma laaditaan työttömälle 25 vuotta täyttäneelle henkilölle

  • joka on työttömyyden perusteella saanut työmarkkinatukea vähintään 500 päivältä,
  • joka on 500 päivän työttömyyspäivärahakauden jälkeen saanut työttömyyden perusteella työmarkkinatukea vähintään 180 päivältä tai
  • jonka pääasiallinen toimeentulo on viimeisen 12 kuukauden aikana perustunut työttömyyden johdosta maksettuun toimeentulotukeen.

Kuntouttava työtoiminta

Kuntouttava työtoiminta perustuu aktivointisuunnitelmaan, jossa määritellään keinot asiakkaan aktivoimiseksi koulutukseen tai työelämään. Osallistumista kuntouttavaan työtoimintaan voidaan käyttää yhtenä aktivointikeinona. Aktivointisuunnitelmaan tulee sisältyä kuntouttava työtoiminta, jos työ- ja elinkeinotoimisto arvioi, ettei asiakkaalle voida viimeistään kolmen kuukauden kuluessa tarjota työtä tai työllistymistä edistäviä TE-palveluita.

Kuntouttavaa työtoimintaa järjestetään asiakkaan yksillöllisen suunnitelman ja tarpeen mukaan osa- tai kokopäiväisesti 1 – 4 päivänä viikossa 3 – 24 kuukauden ajan. Toiminnan on oltava tavoitteellista siten, että se parantaa asiakkaan elämänhallintaa ja toimintakykyä, jotta hän voi työllistyä, hakeutua koulutukseen tai osallistua TE-toimiston työllistymistä edistäviin palveluihin.

Kuntouttavaa työtoimintaa järjestää kunta. Toiminta sijoittuu kunnan eri toimipisteisiin sekä yhdistyksiin. Kuntouttava työtoiminta on henkilökohtaiseen suunnitelmaan perustuvaa työskentelyä avustavissa tehtävissä. Työtoiminta voi olla totuttautumista työelämän pelisääntöihin tai lähes tavallista kokopäivätyötä. Työtoimintajaksoon sisältyy yksilöllinen palveluohjaus. Kyseessä ei ole työsuhde.

Aktivointisuunnitelmat: Voit jättää soittopyynnön sosiaaliohjaajalle neuvontaan
ma-pe klo 9.00-15.00

Kuntouttava työtoiminta: Voit jättää soittopyynnön sosiaaliohjaajalle neuvontaan
ma-pe klo 9.00-15.00

Aikuissosiaalityön ajanvaraukseton vastaanotto keskiviikkoisin klo 12.00-14.00

 

Yhteystiedot

Sosiaalikeskus neuvonta

Neuvonta

Avoinna klo 9 – 15. Fax 06 438 4310.

Winter Marika

Sosiaaliohjaaja

Leppänen Mari

Sosiaaliohjaaja Kuntouttava työtoiminta

Joensuu Janne

Työpajan ohjaaja
Löysitkö etsimäsi?
Löysitkö etsimäsi?