Skip to content
Tekstin koko
Toggle search

Hoitotakuu terveydenhuollossa

( = kiireettömään hoitoon pääsyn turvaaminen)

Hoitotakuun mukaan terveyskeskukseen on saatava välittömästi yhteys virka-aikana. Yhteydenotto voi tapahtua puhelimitse tai käymällä terveyskeskuksessa. Terveydenhuollon ammattihenkilön tulee tehdä hoidon tarpeen arviointi 3 arkipäivän kuluessa yhteydenotosta joko puhelimitse tai vastaanotolla. Hoidon tarpeen voi arvioida muukin terveydenhuollon ammattilainen kuin lääkäri. Perusterveydenhuollossa potilaan tulee päästä lääketieteellisesti tai hammaslääketieteellisesti perusteltuun hoitoon 3 kk:n sisällä yhteydenotosta. Uusien, oireettomien potilaiden hammaslääketieteellinen tutkimus on toteutettava 6 kk:n kuluessa yhteydenotosta.

Varatessasi aikaa kiireettömään hoitoon sinulla on mahdollisuus valita vastaanottava lääkäri. Hoitotakuun piiriin katsotaan kuuluvaksi kuitenkin ajan tarjoaminen vapaana olevalle lääkärille. Asiakkaan päätettäväksi jää haluaako hän tarjotun ajan vai odottaako vapaata aikaa haluamalleen lääkärille.

Jonotusaika Lapuan terveyskeskukseen 10/2020 on 12 arkipäivää.

 

Hammashoitolan jonotilanne 15.9.2020:
Hoitoonpääsy on ruuhkautunut ja kiireetöntä hoitoa tarvitsevat potilaat otetaan jonoon. Jonossa on tällä hetkellä 761 asiakasta.
Ajan saa hammaslääkärin vastaanotolle 6-9 kuukauden kuluttua.
Suuhygienistille saa ajan kuukauden päähän yhteydenotosta.

Yhteystiedot

Anttila Ismo

Johtava ylilääkäri

Liljamo Carita

Hoitotyön johtaja

Henna Kero-Hankala

Vastaava hammaslääkäri
Löysitkö etsimäsi?
Löysitkö etsimäsi?