Skip to content
Tekstin koko
Toggle search

Liikuntapalvelut ikääntyneille

Lapualaisten asukkaiden hyvinvointia ja terveyttä tuetaan luomalla edellytyksiä liikunnan harrastamiselle sekä tarjoamalla kunto- ja terveysliikuntapalveluita. Lapuan kaupungin liikuntatoimi tarjoaa monipuolisia liikuntapalveluita kaikille liikkujille ikään katsomatta. Lapualla järjestetään myös soveltavaa liikuntaa, joka sisältää mm. ikäihmisille suunnattuja liikuntaryhmiä. Tarjolla on useita erilaisia ja eritasoisia liikunta- ja vesiliikuntaryhmiä. Sinulle sopivan ryhmän valinnassa auttavat ohjaajamme mielellään.

Erityisryhmien liikuntaryhmät |Liikuntaryhmien aikataulu

Lapuan kaupungin liikuntakortti on ikäihmisille ja erityisryhmille tarjolla oleva palvelu, jonka kautta henkilöillä on mahdollisuus saada käyttöönsä uinti- ja kuntosalikortti. Kortti myönnetään Lapuan kaupungin asukkaille ikäperusteisesti tai terveysperustein erillisestä anomuksesta.

Lisätietoa liikuntakortista |Liikuntakortin hakulomake

Virkistysuimala Sateenkaaressa voi nauttia uimisesta ja vesiliikunnasta. Virkistysuimalasta löytyy useita erilaisia altaita kuten iso allas, poreallas, kylmäallas, lasten leikkiallas sekä opetusallas. Uimahallissa on myös suomalaiset saunat sekä yhteinen höyrysauna. Uimahallista voi lainata erilaisia uintivälineitä ja varusteita kuten vesijuoksuvöitä. Uimahallissa järjestettäviin vesiliikuntaryhmiin voi osallistua jokainen uimahallimaksun hinnalla. Vesiliikunta on tehokasta peruskuntoa kohottavaa ja lihasvoimaa vahvistavaa harjoittelua. Vedessä liikkuminen on nivelystävällistä ja se soveltuu, vaikka muuten liikkuminen saattaisi olla hankalaa. Isoon altaaseen pääsee siirtymään myös allasnosturilla. Pukuhuone- ja pesutiloissa on käytettävissä myös suihkujakkaroita sekä rollaattoreita peseytymisen ja liikkumisen tueksi.

Vesiliikuntaryhmien aikataulu

Lapuan urheilutalo tarjoaa upeat puitteet monenlaiseen liikunnalliseen toimintaan. Urheilutalossa sijaitsee mm. kuntosali, johon voi ostaa sarjakortin tai suorittaa kertamaksun urheilutalon palvelupisteelle. Urheilutalossa on mahdollisuus pelata myös mm. sulkapalloa, squashia ja pingistä.

Tiedustelut ja tilavaraukset: Urheilutalon / Virkistysuimala Sateenkaaren palvelupiste puh.06- 4384593 tai tee varaus sähköisesti

Patruuna-areenan Liikuntaryhmä +65 vuotiaille kokoontuu joka toinen maanantai klo 12 Patruuna-areenassa. Patruuna-areenan liikuntatunti sisältää vapaata kävelyä ja kolme eritasoista, vertaisohjaajien ohjaamaa, n. 30 min kestoista jumppaa. Mukaan tarvitset lenkkarit ja liikkumiseen sopivan vaatetuksen, koska hallissa on viileää. Tarjoamme osallistujille suu-nenäsuojan ja käsidesin. Harjoittelu tapahtuu turvavälit huomioiden.

Lisätietoja asiakasohjausyksikön fysioterapeutilta.
Kokoontumisista ilmoitamme syys- ja kevätkausittain Lapuan Sanomissa ‘Kaupunki tiedottaa’ -palstalla

Simpsiön kuntoportaat

Simpsiön laskettelurinteen alaosasta Simpsiön huipulle kulkee Lapuan kuntoportaat. Lapuan kuntoportailla korkeuseroa on noin 62 metriä ja pituutta yli 400 metriä. Kuntoportaiden mielenkiintoa lisää pienet mutkat portaiden myötäillessä Simpsiön kaunista maastoa.

Kuntoportailla liikkuminen treenaa monipuolisesti mm. jalkojen lihaksia sekä niveliä ja se sopii hyvin esimerkiksi iäkkäille henkilöille parantamaan liikkuvuutta ja lihasvoimaa. Kuntoportaat sopivat kaikille.

Metsän siimekseen rakennetut kuntoportaat kohentaa myös psyykkistä hyvinvointia. Kuntoportailla on levähdyspaikkoja, joilla voi välillä pitää taukoja ja nauttia kiireettömästi vaikkapa metsän äänistä. Luonnon äänet ja metsässä liikkuminen rauhoittaa mieltä ja saa unohtamaan arjen murheet. Pakkaa siis kahvit termariin ja tule tutustumaan kuntoportaisiin.

Löysitkö etsimäsi?
Löysitkö etsimäsi?
Palautteita käytetään verkkosivujen kehittämiseen eikä niihin vastata.
Jätäthän henkilökohtaiset tiedustelut lapua.fi/info/palautelomake/