Skip to content
Tekstin koko
Toggle search

LASTENSUOJELU

Lapsella on oikeus turvalliseen kasvuympäristöön, tasapainoiseen ja monipuoliseen kehitykseen sekä erityiseen huolenpitoon. Lastensuojelun tarkoituksena on turvata nämä oikeudet kunnassa asuville lapsille vaikuttamalla heidän kasvuoloihinsa, tukemalla huoltajia lasten kasvatuksessa sekä toteuttamalla lapsi- ja perhekohtaista lastensuojelua.

Lapsi- ja perhekohtaista lastensuojelua toteutetaan silloin kun lapsi ja perhe ovat lastensuojelun asiakkaina. Tällöin lapselle nimetään oma sosiaalityöntekijä, joka laatii yhdessä perheen kanssa asiakassuunnitelman.

Lastensuojelun palveluja ovat;

Avohuolto

Tehostettu perhetyö ja perhekuntoutus

Kiireellinen sijoittaminen, huostaanotto ja sijaishuolto

Perhehoito

Jälkihuolto

Kuka voi ottaa yhteyttä?

Jokainen, joka huomaa lapsen tai nuoren olevan avun tarpeessa, voi ottaa yhteyttä sosiaalitoimeen. Yksityishenkilöllä on mahdollisuus halutessaan tehdä ilmoitus nimettömästi. Sosiaali- ja terveydenhuollon, koulun, poliisin ja seurakunnan työntekijöillä ja luottamushenkilöillä on lastensuojelulain määräämä velvollisuus ottaa yhteyttä lastensuojeluun, jos he tehtävässään ovat saaneet tietää lapsesta, jonka hoidon ja huolenpidon tarve, kehitystä vaarantavat olosuhteet tai oma käyttäytyminen edellyttää lastensuojelun tarpeen selvittämistä. Ilmoituksen tekeminen ei johda automaattisesti lastensuojelun asiakkuuteen.

Lastensuojeluilmoitus on mahdollista tehdä myös ennakollisesti mikäli tulevasta lapsesta herää huoli jo raskauden aikana.

Ennakollinen lastensuojeluilmoitus

Lastensuojeluilmoitus Ilmoitusosa

Sosiaalihuollon huoliilmoitus

Lastensuojeluilmoituksen/ yhteydenoton sosiaalihuollon tarpeen arvioinniksi voit tehdä

– kirjallisesti, lähettämällä ilmoitus osoitteeseen

Lapuan Sosiaalikeskus
Liuhtarintie 2
62100 Lapua

tai

tuomalla ilmoitus perusturvakeskuksen neuvontaan tai ulko-oven vieressä olevaan postilaatikkoon.

Kiireellisissä tilanteissa virka-ajan ulkopuolella voitte soittaa sosiaalipäivystykseen puh. 044-4700444 tai hätänumeroon 112.

Tässä linkki sähköiseen lastensuojeluilmoitukseen

Perhehoito

Lapuan sosiaalikeskus Pride-valmentaa perhehoidosta kiinnostuneita.

Toimeksiannossa oleville perhehoitajillemme tarjoamme oman työntekijän säännölliset ohjaus- ja tukikäynnit ja puhelut perhehoitokoteihin.

Järjestämme perhehoitajillemme: vuosittain mahdollisuuden lisäkoulutukseen, mahdollisuuden osallistua vertaistukiryhmätoimintaan ja työnohjaukseen, perhehoitajien lomituspalvelun ja lyhytkestoisen lapsenhoitopalvelua sekä kustannamme päätoimisille perhehoitajille heidän kotikunnissaan hyvinvointi- ja terveystarkastukset.

Mikäli kiinnostuit perhehoitajuudesta ja Pride -valmennuksesta, tai mikäli olet jo suorittanut valmennuksen ja tahdot toimia kanssamme, otathan yhteyttä meihin.

Riikka-Patricia ja Jenni

 

Ruokoja Anna

Johtava sosiaalityöntekijä

Lapsiperheiden sosiaalipalvelut ja lastensuojelu

Havo Sanna

Sosiaalityöntekijä

Stenroth Jenita

Sosiaalityöntekijä

Kaattari Jenni

Sosiaaliohjaaja

Haapajoki Riikka-Patricia

Sosiaaliohjaaja
Löysitkö etsimäsi?
Löysitkö etsimäsi?