Skip to content
Tekstin koko
Toggle search

Mielenterveyskuntoutujien palvelut

Tukiasuntola Toivakka

Tukiasuntola Toivakka on Lapuan keskustassa toimiva tukiasuntola mielenterveyskuntoutujille. Asukkaille mahdollistetaan kodikas ja viihtyisä ympäristö asumiseen.

Tukiasuntolassa henkilökunta ohjaa ja tukee asiakasta itsenäiseen arkeen, sekä mielekkääseen elämään. Asiakkaat saavat tukea arjen askareissa, omatoimisuuden tukemisessa ja lisäämisessä, sekä sosiaalisuhteiden ylläpitämisessä. Ohjaus ja tukeminen pohjautuu jokaisen asiakkaan yksilölliseen hoito- ja kuntoutussuunnitelmaan.
Kaikki Toivakan toimintakykyä tukeva toiminta on yhdessä asiakkaiden kanssa suunniteltua ja yhteisöllistä. Viikoittaisissa yhteisökokouksissa käydään läpi tukiasuntolan yhteisiä asioita asiakkaiden kanssa.

Toivakassa on 10 asuntoa ja Lapuan keskustan alueella on 4 muuta asuntoa. Asuminen tukiasuntolassa on vuokrasopimuspohjaista. Huoneistot ovat kerros- tai pienkerrostalon asuntoja.
Jokaisen asukkaan käytössä on yhteiset ruokailu- ja oleskelutilat, sauna ja pyykinhuolto mahdollisuudet. Asiakkaat voivat valmistaa ruoan omatoimisesti tai nauttia Toivakan henkilökunnan valmistaman lounaan, sekä kahvin. Ruokailu tukiasuntola Toivakassa on maksullista.

Toivakassa työskentelee moniammatillinen ja koulutettu henkilökunta virka-aikana.

Lahti Mika

Sosiaalityöntekijä

Mia Välimaa

Vastaava psykiatrinen sairaanhoitaja

Kettula Mari

avopalveluohjaaja/ sairaanhoitaja

Pirjo Roponen

Lähihoitaja

Raili Kiviniemi

Lähihoitaja
Löysitkö etsimäsi?
Löysitkö etsimäsi?