Skip to content
Tekstin koko
Toggle search

Sosiaali- ja terveyspalvelut ovat siirtyneet 1.1.2023 Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueelle.
https://www.hyvaep.fi/

Tietoa Etelä-Pohjanmaan sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastuslaitoksen palveluista ja ajantasaiset yhteystiedot löydät hyvinvointialueen verkkosivuilta osoitteesta www.hyvaep.fi.

Näitä sisältöjä ei enää päivitetä ja ne tulevat poistumaan vuoden 2023 aikana.

Tukiasuntola Toivakka

Tukiasuntola Toivakka on Lapuan keskustassa toimiva tukiasuntola mielenterveyskuntoutujille. Asukkaille mahdollistetaan kodikas ja viihtyisä ympäristö asumiseen.

Tukiasuntolassa henkilökunta ohjaa ja tukee asiakasta itsenäiseen arkeen, sekä mielekkääseen elämään. Asiakkaat saavat tukea arjen askareissa, omatoimisuuden tukemisessa ja lisäämisessä, sekä sosiaalisuhteiden ylläpitämisessä. Ohjaus ja tukeminen pohjautuu jokaisen asiakkaan yksilölliseen hoito- ja kuntoutussuunnitelmaan.
Kaikki Toivakan toimintakykyä tukeva toiminta on yhdessä asiakkaiden kanssa suunniteltua ja yhteisöllistä. Viikoittaisissa yhteisökokouksissa käydään läpi tukiasuntolan yhteisiä asioita asiakkaiden kanssa.

Toivakassa on 10 asuntoa ja Lapuan keskustan alueella on 4 muuta asuntoa. Asuminen tukiasuntolassa on vuokrasopimuspohjaista. Huoneistot ovat kerros- tai pienkerrostalon asuntoja.
Jokaisen asukkaan käytössä on yhteiset ruokailu- ja oleskelutilat, sauna ja pyykinhuolto mahdollisuudet. Asiakkaat voivat valmistaa ruoan omatoimisesti tai nauttia Toivakan henkilökunnan valmistaman lounaan, sekä kahvin. Ruokailu tukiasuntola Toivakassa on maksullista.

Toivakassa työskentelee moniammatillinen ja koulutettu henkilökunta virka-aikana.

Sosiaalikeskus neuvonta

Neuvonta

Avoinna

ma-to klo 9.00 – 15.00

pe klo. 9.00 – 13.00

Löysitkö etsimäsi?
Löysitkö etsimäsi?
Palautteita käytetään verkkosivujen kehittämiseen eikä niihin vastata.
Jätäthän henkilökohtaiset tiedustelut lapua.fi/info/palautelomake/