Skip to content
Tekstin koko
Toggle search

VAMMAISPALVELUT

Sosiaali- ja terveyspalvelut ovat siirtyneet 1.1.2023 Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueelle.
https://www.hyvaep.fi/

UUTTA VAMMAISPALVELUISSA!

Lokakuussa 2022 käynnistyy Lapuan Niittykrannin asumispalvelu

Asumisyksikkö Niittykranni tarjoaa asumispalvelua kehitysvammaisille aikuisille. Asiakaspaikkoja yksikössä on seitsemän ja palvelu on ensisijaisesti suunnattu nuorten asumiseen. Mahdollisesti yksi asunto jää tilapäiskäyttöön. Henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden.

Asumisyksikkö Niittykrannin toiminta koostuu arjen askareista sekä asiakkaiden yksilöllisistä menoista ja toimista. Työote on ohjauksellinen ja asukkaan toimintakykyä ylläpitävä. Toimintaa ohjaavia arvoja ovat asiakaslähtöisyys, itsemääräämisoikeuden kunnioittaminen sekä osallistaminen yhteiskunnan normaaleihin palveluihin ja toimintaan.

Niittykranni sijaitsee Niskalankadulla kerrostalon toisessa kerroksessa. Talossa on hissi ja erityisen tuen tarpeet on hyvin huomioitu tiloissa. Valoisat asunnot ovat eri kokoisia :

2×25 neliötä

2×27 neliötä

2×33,5 neliötä

1×39,5 neliötä

Osassa asunnoista on parveke ja keittiötasot. Yhteisiin tiloihin kuuluu keittiö/ruokailutila sekä oleskelutila. Yleiset tilat kalustaa Martela ja asiakkaat omat asuntonsa itse mieleisekseen.

Niittykrannissa on vielä vapaita asuntoja. Mikäli kiinnostuit pienemmän yksikön tarjoamasta kodikkaasta asumisesta ja tuen tarpeesi edellyttävät ympärivuorokautista tukea asumiseen ota yhteyttä : Palveluvastaava Mervi Olli Niskalankatu 6 62100 Lapua, p. 044 4384795 Yhteydenotot puhelimella arkisin klo 8-16 välisenä aikana.

Tule tutustumaan!

—————

Vammaisella ja/ tai pitkäaikaissairaalla on mahdollisuus erilaisiin palveluihin. Jos sosiaalihuoltolain tai muun lain mukaiset palvelut eivät ole riittäviä tai sopivia, palvelut järjestetään vammaispalvelulain ja -asetuksen mukaan.

Kunnan erityisen järjestämisvelvollisuuden piiriin kuuluvat palvelut on tarkoitettu vaikeavammaisille. Kaikille vammaisille tarkoitettuja palveluja ja taloudellisia tukitoimia järjestetään määrärahojen puitteissa.

Kunnan erityisen järjestämisvelvollisuuden piiriin kuuluvat palvelut:

  • Kuljetuspalvelut
  • Palveluasuminen tai tilapäishoito
  • Henkilökohtainen apu
  • Vaikeavamaisten päivätoiminta
  • Asunnon muutostyöt

Asiakas hakee palveluja aina kirjallisella hakemuksella. Hakemuksen liitteenä tulee olla enintään kuusi kuukautta vanha lääkärintodistus, suositus tai muu terveydenhuollon ammattilaisen lausunto, josta ilmenee hakijan sairaudet, vammat, vaikeavammaisuus sekä näiden vaikutus haettuun palveluun nähden. Asiakkaan palveluntarpeen arvioimiseksi asiakas tavataan aina ennen päätöksentekoa.

Haetusta palvelusta tehdään viranhaltijapäätös 7 vuorokauden- 3 kuukauden sisällä. Päätöksessä noudatetaan voimassaolevaa lainsäädäntöä ja huomioidaan asiakkaiden yhdenvertaisuus haettavaan palveluun nähden.

 

Vammaispalveluhakemus

Kuljetuspalveluhakemus

Omaishoidontukihakemus

Tuki Ja Palvelusuunnitelma

ja palauttamalla osoitteeseen

Lapuan Sosiaalikeskus
Liuhtarintie 2
62100 Lapua

Puh. 044-4384125

 

Yhteystiedot

Sosiaalikeskus neuvonta

Neuvonta

Avoinna

ma-to klo 9.00 – 15.00

pe klo. 9.00 – 13.00

Löysitkö etsimäsi?
Löysitkö etsimäsi?
Palautteita käytetään verkkosivujen kehittämiseen eikä niihin vastata.
Jätäthän henkilökohtaiset tiedustelut lapua.fi/info/palautelomake/