Skip to content
Tekstin koko
Toggle search

Hoitotakuu terveydenhuollossa

( = kiireettömään hoitoon pääsyn turvaaminen)

Hoitotakuun mukaan terveyskeskukseen on saatava välittömästi yhteys virka-aikana. Yhteydenotto voi tapahtua puhelimitse tai käymällä terveyskeskuksessa. Terveydenhuollon ammattihenkilön tulee tehdä hoidon tarpeen arviointi 3 arkipäivän kuluessa yhteydenotosta joko puhelimitse tai vastaanotolla. Hoidon tarpeen voi arvioida muukin terveydenhuollon ammattilainen kuin lääkäri. Perusterveydenhuollossa potilaan tulee päästä lääketieteellisesti tai hammaslääketieteellisesti perusteltuun hoitoon 3 kk:n sisällä yhteydenotosta. Uusien, oireettomien potilaiden hammaslääketieteellinen tutkimus on toteutettava 6 kk:n kuluessa yhteydenotosta.

Varatessasi aikaa kiireettömään hoitoon sinulla on mahdollisuus valita vastaanottava lääkäri. Hoitotakuun piiriin katsotaan kuuluvaksi kuitenkin ajan tarjoaminen vapaana olevalle lääkärille. Asiakkaan päätettäväksi jää haluaako hän tarjotun ajan vai odottaako vapaata aikaa haluamalleen lääkärille.

Jonotusaika Lapuan terveyskeskukseen

8.3.2022 on 16 arkipäivää

Hammashoitolan jonotilanne 1.3.2022:
Hoitoonpääsy on ruuhkautunut ja kiireetöntä hoitoa tarvitsevat potilaat otetaan jonoon. Jonossa on tällä hetkellä 430 asiakasta.
Tarkastusajan saa hammaslääkärin vastaanotolle n. 6 kuukauden kuluttua.
Suuhygienistille saa ajan n. 6 vkon päähän yhteydenotosta.

Yhteystiedot

Kaappola Anu

vs. hoitotyön johtaja

Kero-Hankala Henna

Vastaava hammaslääkäri
Löysitkö etsimäsi?
Löysitkö etsimäsi?