Skip to content
Tekstin koko
Toggle search

Sosiaali- ja terveyspalvelut ovat siirtyneet 1.1.2023 Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueelle.
https://www.hyvaep.fi/

Tietoa Etelä-Pohjanmaan sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastuslaitoksen palveluista ja ajantasaiset yhteystiedot löydät hyvinvointialueen verkkosivuilta osoitteesta www.hyvaep.fi.

Näitä sisältöjä ei enää päivitetä ja ne tulevat poistumaan vuoden 2023 aikana.

Muistineuvola

Palvelukeskus Hopearinne
Sairaalantie 5

Ruusu, Kirja, Runous, Valkoinen, Pinkki, Tarjous

Monet tekijät vaikuttavat muistin toimintaan. Muistihäiriöt saattavat olla ohimeneviä, hoidettavissa olevia tai pysyviä syitä tai saattavat johtua etenevästä muistisairaudesta.

Muistisairauden varhaisella toteamisella ja varhain aloitetulla lääkityksellä voidaan hidastaa sairauden kulkua ja parantaa itsenäistä selviytymistä kotona mahdollisimman pitkään.

Muistihoitaja voi alustavasti kartoittaa päivittäistä toimintakykyä haittaavia muistipulmia. Yhteyttä voi ottaa joko itse tai läheiset voivat kysyä neuvoa ja ohjeita tilanteeseen. Tarvittaessa tehdään muistitesti ja muistihoitaja ohjaa jatkotutkimuksiin.

Muistiasioiden selvittely voidaan aloittaa myös varaamalla aika omalle lääkärille. Epäillessään muistisairautta tekee omalääkäri lähetteen muistineuvolaan ja tarvittaessa geriatrian erikoislääkärille jatkotutkimuksia varten.

Muistineuvola tukee myös arjessa selviytymistä järjestämällä henkilökohtaisia ohjaus- ja neuvontatilaisuuksia sekä yhteistilaisuuksia omaisille että sairastuneille.

 

Yhteystiedot

Muistihoitaja

Muistihoitaja
Löysitkö etsimäsi?
Löysitkö etsimäsi?
Palautteita käytetään verkkosivujen kehittämiseen eikä niihin vastata.
Jätäthän henkilökohtaiset tiedustelut lapua.fi/info/palautelomake/