Skip to content
Tekstin koko
Toggle search

Sähköinen asiointi

Hyvis.fi -sivuilta löytyy luotettavaa, asiantuntijoiden tarkastamaa tietoa terveydestä ja hyvinvoinnista. Sivuilla voit testata ja seurata terveyttäsi, etsiä alueesi terveyspalveluita sekä asioida sähköisesti. Sähköinen asiointi edellyttää palveluun kirjautumista joko pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Kirjautumaan pääset yllä olevasta linkistä ja valitsemalla Etelä-Pohjanmaa.

Lapualla sosiaali- ja terveyspalveluissa on mahdollista asioida sähköisesti seuraavissa palveluissa:

  • laboratorioajan tilaaminen
  • äitiysneuvolan esitietolomakkeen täyttäminen
  • yhteydenottopyyntölomakkeen lähettäminen terveyskeskukseen
  • turvallinen viestinvälitys (kun olet sopinut siitä hoidostasi vastaavassa yksikössä)

E-reseptit

Lääkemääräys tehdään sähköisesti eReseptillä valtakunnalliseen, Kelan hallinnoimaan reseptikeskukseen ja asiakas voi sen jälkeen noutaa lääkkeen mistä tahansa Suomen apteekista Kela-kortin esittämällä.

Toinen henkilö voi myös puolestasi noutaa lääkkeen apteekista esittämällä Kela-korttisi. Muu eResepti -asiointi toisen puolesta vaatii kirjallisen suostumuksen. Suostumuslomakkeita saa terveyskeskuksesta, apteekista ja Kelan toimistosta.

Apteekki kertoo lääkettä toimittaessaan miten pitkään lääkemääräys on voimassa ja paljonko lääkemääräystä eReseptiin jää jäljelle.

Halutessasi voit pyytää terveyskeskuksesta tulostetun lääkelistan tai yhteenvedon sinulle eReseptillä määrätyistä lääkkeistä.

eReseptin uusiminen voidaan tehdä:

  • Omakanta -palvelussa
  • lääkärin vastaanoton yhteydessä
  • soittamalla terveyskeskuksen asiointinumeroon puh. 06 438 4844
  • asioimalla terveyskeskuksen neuvontapisteessä
  • asioimalla apteekissa

On tärkeää että uusimispyyntö tehdään hyvissä ajoin ennen lääkkeen loppumista. Lapuan terveyskeskuksessa eReseptin uusimispyyntö käsitellään viimeistään 8 arkipäivän kuluessa.

Kanta-info

Omakanta -palvelussa voit halutessasi tarkastella sähköisiä resepti- ja terveystietojasi omilla verkkopankkitunnuksilla.

Julkinen terveydenhuolto on liittynyt kansalliseen potilastiedon arkistoon, jossa ainoastaan sinua hoitavat terveydenhuollon ammattilaiset voivat hyödyntää hoitosi kannalta oleellisia tietoja organisaatiosta ja paikkakunnasta riippumatta, mikäli olet antanut siihen suostumuksen.

Palvelun joustava käyttö edellyttää potilaan informointia kantapalveluista sekä suostumusta tietojen luovuttamiseen potilastiedon arkistosta. Asiakaspalvelun nopeuttamiseksi toivomme, että käyt kuittaamassa informoinnin ja antamassa edellä mainitun suostumuksen Omakanta-palvelussa. Palvelussa voit asioida omilla verkkopankkitunnuksilla.

 

Yhteystiedot

Terveyskeskus

Löysitkö etsimäsi?
Löysitkö etsimäsi?
Palautteita käytetään verkkosivujen kehittämiseen eikä niihin vastata.
Jätäthän henkilökohtaiset tiedustelut lapua.fi/info/palautelomake/