Skip to content
Tekstin koko
Toggle search

ARTIST TALK – tapahtuma KE 27.9.2023 klo 18-19.30 Cafe Patruunassa.
Vieraana residenssitaiteilija Dasha Buben.

Artist Talk on matalankynnyksen tapahtuma, jossa on mahdollisuus tutustua Lapualla töitään työstäviin taiteilijoihin läheltä ja kaukaa.
Tällä kertaa pääsemme tutustumaan syyskuun residenssitaiteilija Dasha Buben:in taiteelliseen matkaan, mistä hänen taideteoksensa kertovat ja mitä hän on saanut mukaan Lapualta.

Dasha Buben syntyi Gomelissa Valko-Venäjällä. Vuonna 2010 hän valmistui Valko-Venäjän valtion taideakatemiasta. Hän työskenteli valokuvaajana ja taiteilijana useissa riippumattomissa aikakauslehdissä, jotka keskittyivät sosiaalisiin ongelmiin, feminismiin ja LGBTQ-oikeuksiin. Tänä aikana hän teki henkilökohtaisia taideprojekteja käyttämällä valokuvaa pääilmaisumuotona. Aktiivisuutensa ja riippumattomissa tiedotusvälineissä tekemänsä työnsä ansiosta hän ei koskaan tuntenut oloaan turvalliseksi Valko-Venäjän nykyisessä hallinnossa. Vuonna 2015 hän muutti Puolaan. Vuonna 2016 hän valmistui Varsovan valokuva-akatemiasta. Tuona aikana hän työskenteli perheväkivallan uhrien kanssa tutkien feminismiä. Vuonna 2020, Valko-Venäjän vallankumouksen jälkeen, maalaamisesta tuli hänen työnsä pääilmaisumuoto. Hänen taiteellisen tutkimuksen painopiste siirtyi henkilökohtaisiin kokemuksiin, kuten traumojen voittamiseen, mielenterveysongelmien käsittelemiseen, masennuksen läpikäymiseen ja muihin. Hän asuu ja työskentelee Berliinissä, Saksassa.

Tilaisuuden alussa on mahdollisuus nauttia kahvila/ravintolan monipuolisesta ruoka- ja juomatarjonnasta, jonka jälkeen siirrymme yläkerran makasiinitilaan. Cafe Patruuna sijaitsee Kulttuurikeskus Vanhan Paukun alueella, makasiinirakennuksen joen puoleisessa päädyssä.

Tapahtuma on ilmainen ja se puhutaan englanniksi.

Lämpimästi tervetuloa!

Löysitkö etsimäsi?
Löysitkö etsimäsi?
Palautteita käytetään verkkosivujen kehittämiseen eikä niihin vastata.
Jätäthän henkilökohtaiset tiedustelut lapua.fi/info/palautelomake/