Skip to content
Tekstin koko
Toggle search

Kosolan talo, muistin paikka -luento

  • 9.3.2022 18:00-19:30
Kulttuurikeskus Vanha Paukku, Alajoki-sali

Lapualaisella Kosolan talolla on poikkeuksellisen värikäs ja kiehtova historia vuodesta 1861. Sen tarina kertoo väkevistä yrittäjistä ja sivistäjistä, häjyistä ja vallesmanneista, nuorisoseuraliikkeestä ja amerikansiirtolaisuudesta, vahvasta maataloudesta ja körttiläisyydestä, kapinahengestä ja vaikuttajuudesta, jääkärivärväreistä ja lapuanliikkeestä. Sen tarina on väkivallan ja vakauden, voiman ja vastavoiman tarina eteläpohjalaisuuden ytimessä.

Viimeiset 70 vuotta talo toimi Herättäjä-yhdistyksen toimitiloina ja kirjakauppana. Uudessa omistuksessa taloa on restauroitu ja alettu kehittää eteläpohjalaiseen kulttuurihistoriaan erikoistuvana matkailukohteena.

Luennolla käsitellään talon historiaa, restaurointia ja uutta toimintaa, jonka tavoitteena on mahdollistaa Kosolan Talon säilyminen paikallaan myös jatkossa.

Luennoitsijana Taina Hautamäki.

Jos haluat seurata luentoa etänä, sinun tulee ilmoittautua ennakkoon 9.3. klo 14 mennessä Lapuan kansalaisopistoon. Muista antaa sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle sähköpostiin etäyhteyslinkin.

Löysitkö etsimäsi?
Löysitkö etsimäsi?
Palautteita käytetään verkkosivujen kehittämiseen eikä niihin vastata.
Jätäthän henkilökohtaiset tiedustelut lapua.fi/info/palautelomake/