Skip to content
Tekstin koko
Toggle search

Ripsu Hongiston valokuvanäyttely

  • 11.1.2023-18.2.2023
Pohjanmaan valokuvakeskus, Kulttuurikeskus Vanha Paukku, Vanhan Paukun tie 1, Lapua

Personas – kokonaisuuden kuvissa pohdin kysymyksiä minuudesta, identiteetistä ja ihmisyydestä. Kysyn mm. onko yksi minä vain illuusio? Josko minä onkin jatkuvasti muuttuva ja kehittyvä hetkittäinen minärepresentaatio, joka muotoutuu kunkin hetken aistimuksista, havainnoista, muistikuvista. Onko esimerkiksi ns. itsensä löytämisen -prosessi turha ja toivoton urakka? Onko mahdollista, että ihmisen minuus on samaan aikaan subjekti ja objekti – tarkkailija ja tarkkailun kohde? Vai tarvitaanko tähän vähintään kaksi minää? Paljastuuko ”aito itse” vanhuuden koittaessa?
Kuvat ovat omakuvia, mutta en ole vakuuttunut siitä, että tämä persoonakokoelma on oman elämäni varrella kerätty kokonaisuus – jos ei, niin mistä nämä tyypit ovat ilmestyneet?
Ripsu (s.1954) on monitieteellisen taustan omaava helsinkiläinen taidehistorioitsija FM ja valokuvaaja. Laajan taiteen ja valokuvauksen alan koulutuksen lisäksi hänellä on monipuolinen koulutus ja työura niin terveydenhuollon kuin matkailun ja markkinoinnin alalla.
Pohjanmaan valokuvakeskuksen näyttely on Ripsun kuudes yksityisnäyttely.

Löysitkö etsimäsi?
Löysitkö etsimäsi?
Palautteita käytetään verkkosivujen kehittämiseen eikä niihin vastata.
Jätäthän henkilökohtaiset tiedustelut lapua.fi/info/palautelomake/