Skip to content
Tekstin koko
Toggle search

Vuoden Luontokuvat 2023 -näyttely

  • 22.3.2024-28.4.2024
Palvelukeskus Hopearinne, Sairaalantie 5, Lapua. Avoinna joka päivä klo 9 - 18, vapaa pääsy.

Viime vuonna 43. kerran järjestetyn Vuoden Luontokuva -kilpailun palkituista kuvista muodostuva näyttely on esillä Palvelukeskus Hopearinteessä 28.4. saakka. Kilpailun järjestää Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry. Yhdistykseen kuuluu noin 2500 luonnonvalokuvauksen harrastajaa ja ammattilaista. Vuoden Luontokuvaksi 2023 on valittu tamperelaisen Jetro Luhtaan ”Portti tunturiin” – dramaattinen kuva sateenkaaresta näyttävässä tunturimaisemassa. Näyttelyssä on mukana myös lapualaisen luontokuvaajan Benjam Pöntisen kuva ”Pallomeri.”

Vuoden Luontokuvan ottanut Jetro Luhtaa kertoo olleensa syksyisellä kuvausreissulla Käsivarren erämaa-alueella ja edellisenä iltana telttapaikka oli löytynyt jylhän pahdan lähimaastosta. ”Tarkoituksena oli kiivetä tunturiin aamulla heti auringon noustessa kuvaamaan ruskassa hehkuvia maisemia”, Jetro kertoo. Jetron kiivetessä kohti tunturin huippua alkoi synkkä saderintama lähestyä uhkaavasti, ja pian pilvet nielaisivat tunturin sisäänsä. ”Räntäsadekuurojen pyyhkiessä yli aurinko pilkahteli pilvien takaa ja muodosti sateenkaaren tunturijonon ympärille”, Jetro valottaa. Tilanne oli nopeasti ohi, ja Jetro toteaa kerrankin olleensa oikeassa paikassa oikeaan aikaan. – Juuri siitähän onnistuneessa luontokuvassa usein on kyse.
Vuoden Luontokuva-kilpailun tavoitteena on kertoa suomalaisen luonnon moni-ilmeisyydestä, sen näkymistä ja tapahtumista, sekä kuvaajien luonnossa kokemista elämyksistä ja oivalluksista.
Vuoden Luontokuvat 2023- näyttelyn Palvelukeskus Hopearinteeseen on tuottanut Lapuan kaupungin kulttuuripalvelut. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Löysitkö etsimäsi?
Löysitkö etsimäsi?
Palautteita käytetään verkkosivujen kehittämiseen eikä niihin vastata.
Jätäthän henkilökohtaiset tiedustelut lapua.fi/info/palautelomake/