Skip to content
Tekstin koko
Toggle search

Katujen joukkoistettu kuntokartoitus Crowdchupa-mobiilipelillä 7.5.2022 (säävarauksella)

Lapualla kerätään katujen kuntotietoa mobiilipelillä

Lapua joukkoistaa katujen kuntokartoituksen Crowdchupa-mobiilipelin avulla: paikalliset tienkäyttäjät tienaavat rahaa napsimalla virtuaalimarjoja katujen kuntotietoa kerätessään.

Kartoitustapahtuma alkaa lauantaina 7.5. klo 10 (säävarauksella). Osallistumiseen tarvitaan älypuhelin, auto ja tuulilasiin kiinnitettävä puhelinpidike. Kuka tahansa voi osallistua.

Pelaaminen tapahtuu ilmaiseksi ladattavalla Crowdchupa-sovelluksella, joka antaa karttanäkymän kunnan kaduista. Kaduille on ripoteltu virtuaalisia marjoja ja hedelmiä yli kahden euron arvosta kilometriä kohden, ja niitä kerätään nauhoittamalla tiestä videota. Osallistujat saavat palkkion pankkitililleen kartoituksen päätteeksi.

Kun joku kerää marjan tai hedelmän, se katoaa reaaliajassa kaikkien käyttäjien ruuduilta. Videoista analysoidaan tekoälyn avulla katujen vauriot. Näin kunta saa tietoa siitä, mihin päällystystöihin varatut eurot saadaan parhaiten käytettyä.
– Tämä on hyvä asia sekä kaupungille että käyttäjälle. Kaupunki saa tietoa teiden päällystevaurioista ja auttaa katuverkon saneeraustoimenpiteiden suunnittelussa. Käyttäjät voivat ansaita jopa 20€/h ja tällä sovelluksella voi vaikuttaa esim. oman alueensa kehittämiseen, toteaa Lapuan kunnallistekniikan päällikkö Anssi Kylkisalo.
Tapahtuma järjestetään samaan aikaan myös Seinäjoella ja Laukaassa. Lisää pelattavaa on tiedossa heinäkuussa, kun Lapuan pyörätiet kartoitetaan samalla menetelmällä.

Mikä on Crowdchupa?
Crowdchupa on tamperelainen startup-yritys, joka toimii Suomen lisäksi Ruotsissa ja Hollannissa.
Crowdchupa-mobiilipeli on kehitetty kuva- ja videodatan keräämisen joukkoistamiseen.
Pelin avulla datan keräämiseen käytettävää aikaa ja kustannuksia voidaan leikata merkittävästi.

Yhteystiedot:

Anssi Kylkisalo
Kunnallistekniikan päällikkö, Lapuan kaupunki
044 438 4641
anssi.kylkisalo@lapua.fi

Toni Paju
Toimitusjohtaja, Crowdchupa
050 322 6263
toni.paju@crowdchupa.com

Löysitkö etsimäsi?
Löysitkö etsimäsi?