Skip to content
Tekstin koko
Toggle search

Laaksot saivat jättipotin Lapualotossa – katso mitä heille nyt kuuluu!

Haluaisitko sinäkin vaihtaa elämän suorittamisen elämästä nauttimiseen? Tee kuten Laakson pariskunta, osallistu elämäsi arvontaan ja voita jättipotti – muuta Lapualle! Tämän arvan lunastaminen on helppoa.

Anna ja Ari Laakso (nimiä ei muutettu) lunastivat voittopottinsa kesällä 2022. Pariskunta kinastelee leikkisästi, että kumman idea ja ansio se voitto oikeasti olikaan.

– Kyllä minä varmaan heti seurustelun alkuaikoina olen kysynyt, että miten ajatus niin kuin joskus Lapualle siirtymisestä, Anna aloittaa.
– En tyrmännyt sitä heti aluksikaan, Ari muistelee.
– Jossain vaiheessa tuntui, että Ari oli melkein niin kuin…
– Minä olin se aktiivisempi osapuoli tässä, että joko lähdettäisiin.
– Minä olin, että no ei vielä! Anna nauraa.

Voi valita sekä että

Elämä on helppoa, silloin kun on tekemistä ja asiat sujuvat. Laaksot ovat olleet tyytyväisiä siihen, kuinka sujuvaa arki on ollut jättipotin jälkeen. Lapualla et tarvitse tehdä joko tai -päätöksiä, vaan voi tehdä sekä että -valintoja. Laaksot ovat avoimina uusille ideoille ja kehitykselle – aivan kuin Lapuakin.

Virkeä kaupunki tarjoaa runsaasti tekemistä. Kaikki Pohjanmaalla ei ole aakeaa ja laakeaa, sillä esimerkiksi laskettelu onnistuu Simpsiössä.

– Täällä on tosi paljon harrastusmahdollisuuksia. Se on ollut yksi aivan merkittävä syy, Anna toteaa iloisena.

– Käytännössä kaikki samat, mitä löytyisi Helsingin alueelta, löytyy täältä paljon helpommin ja halvemmalla. Mistään ei jää paitsi oikeastaan, että sekin on positiivista ihan selkeästi, Ari jatkaa.

Arjen helppous on päässyt jopa hiukan yllättämään Annan. Toki Lapualoton jättipotin voittaminen itsessäänkin ilostuttaa, mutta arjen pienet kätevyydet saavat edelleen rouvalta arvostusta.

– Joka paikkaan on lyhyt matka ja asiointi on tosi helppoa. Byrokratia on pientä ja parissa minuutissa on siellä, mihin pitää mennä eikä tarvitse varata puolta päivää asioiden hoitamiseen, vaan ne voi pistokeikkoina tehdä, Anna sanoo.

Ei missään periferiassa

Laaksojen ei ole tarvinnut tinkiä mistään, päinvastoin. Elämä on rikastunut entisestään jättipotin myötä. He kokevat olevansa lopultakin Lapualla kotona, ei missään periferiassa. Kultivoitunut pariskunta kiertää jatkuvasti lähialueilla kulttuuririentojen perässä. Ja niitä riittää, kun kaikki tarvittava on lähellä.

– Se, mitä Helsingissä oli, vaikka ooppera ja kaupunginteatteri ja muut, että kyllä niitä täällä pystyy, jollei nyt Lapualla, niin sitten lähtemään Seinäjoelle tai Vaasaan, Anna tarinoi menoistaan.
– Ei se Helsinkikään junalla kaukana vielä ole, jos on oikeasti tarvetta. Että ei tässä ole muutettu mihinkään periferiaan, ettei oikeasti pääsisi vaikka mihin tahansa, Ari komppaa puolisoaan.

Vahvuutena välittäminen

Töitä Laaksot eivät silti lopeta. Kun töissä on kiva ja helppo käydä eikä muuton jättipotti ole ylpistyttänyt, niin mikäs siinä, kun mielekästä tekemistä löytyy. Lapualla ja lähiseuduilla on loistavat mahdollisuudet työllistyä, jos ei halua jäädä lepäämään laakereilleen.

– Itse sain töitä heti, sekin helpotti tulemista, ettei tarvinnut töitä metsästää tässä monta vuotta. Oli helppo tulla senkin puolesta, Ari kiittelee.

Haastattelu päättyy Laaksojen avarassa, viihtyisässä ja valoisassa kodissa hymyyn. Kotiin saa samalla rahalla runsaasti lisäneliöitä kuin eteläisemmässä Suomessa. Silti ei olla kaukana mistään. Lapualla on hyvä asua, koska sen vahvuutena on välittäminen. Ja voittajan on helppo hymyillä.

Löysitkö etsimäsi?
Löysitkö etsimäsi?
Palautteita käytetään verkkosivujen kehittämiseen eikä niihin vastata.
Jätäthän henkilökohtaiset tiedustelut lapua.fi/info/palautelomake/