Skip to content
Tekstin koko
Toggle search

Tiedotustilaisuus 24.4. Lapuan Patruunatehtaan museon uuden näyttelyn yleisötyö

Isojen koneiden tarina- ja konservointityöpajat – Lapuan Patruunatehtaan museon uuden näyttelyn yleisötyö

Kulttuuri-  ja yrityskeskus Vanhan Paukun Lapuan Patruunatehtaan museon näyttelyn elävöittäminen on saanut Museoviraston avustuksen ammatillisten museoiden innovatiivisiin hankkeisiin 8 000 euroa. Avustuksen turvin järjestämme museossa vanhojen patruunan valmistuksessa käytettyjen 1920–30-lukujen Isojen koneiden ympärillä tapahtuvia työpajoja. Hankkeessa on keskeistä kulttuuriperintötiedon jakaminen ja kerääminen työpajoissa, joihin kutsutaan eri ikäisiä lapualaisia ja paikallisyhteisöjä.

 

Konservointityöpajoihin osallistumalla voit oppia paitsi museoesineen hoidosta ja pudistamisesta myös kulttuuriperinnön säilyttämisestä ja museotyöstä yleensä. Työpajat lisäävät myös museon ymmärrystä esineiden taustasta, käytöstä ja paikallisesta patruunateollisuuden historiasta.

 

Lapuan Patruunatehtaan museon näyttely- ja palvelukonsepti uudistetaan kokonaan 2024–2025, jolloin tärkeänä osana perusnäyttelyn visuaalista ja sisällöllistä uudistusta on näyttelyn vuorovaikutteisuus. Luomme hankkeen työpajoista ja isojen koneiden konservoinnista kertyneen tiedon avulla näyttelyyn mielenkiintoisen oppimisympäristön nykyaikaista näyttelytekniikkaa hyödyntämällä.

 

Osallistu  tarina- ja konservointityöpajoihin

 

Museo järjestää maksuttomia ja kaikille avoimia tarina- ja konservointityöpajoja keväällä ja syksyllä 2024. Työpajojen pohjalta syntyvät museon opastusten ja yleisötyön paketointi. Museo lähestyy aktiivisesti kaikkia lapualaisia, entisiä ja nykyisiä tehtaan työntekijöitä, toisen asteen oppilaitoksia, kaikkia koneista kiinnostuneita jo ennen näyttelykokonaisuuden ja museokasvatuksellisen yleisötyön uudistamista.

 

Hankkeen tulokset ovat näkyvissä autenttisessa tehdasmiljöössä sijaitsevan museon näyttelyssä vuorovaikutteisena oppimisympäristönä, ryhmäopastuksina ja osallistavina konservointityöpajoina. Toivomme eri kohderyhmien kohtaamisia uudessa näyttelyssä.

 

Tiedotustilaisuus

 

Kustumme työpajojen tiedotustilaisuuteen kaikki kiinnostuneet!
Tiedotustilaisuus ke 24.4.2024 klo 17–18
Kulttuurikeskus Vanhassa Paukussa, Makasiini, 2. krs

Kahvitarjoilu, tervetuloa!

 

Lisätiedot

Kulttuuri- ja yrityskeskus Vanha Paukku
Lapuan Patruunatehtaan museo, p. 044 438 4580, ritva.pulkkinen (at)lapua.fi

Lapuan kaupungin museot, Vanhan Paukun tie 1, 62100 Lapua

Löysitkö etsimäsi?
Löysitkö etsimäsi?
Palautteita käytetään verkkosivujen kehittämiseen eikä niihin vastata.
Jätäthän henkilökohtaiset tiedustelut lapua.fi/info/palautelomake/