Tekstin koko
Toggle search

Kauhajärven koulu sijaitsee kauniissa maalaisympäristössä Lapuan Kauhajärven kylässä. Oppilaaksiottoalue käsittää Kauhajärven ja Hirvijoen kylien lapset. Opetus järjestetään yhdysluokissa 0.-2.lk ja 3.-6.lk kahden luokanopettajan, erityisopettajan sekä kiertävän kieltenopettajan ja päiväkodin kanssa yhteisen koulunkäynninohjaajan voimin. Koulun yhteydessä toimii päiväkotiyksikkö sekä ruoanvalmistuskeittiö. Koululaisten iltapäivähoito järjestetään päiväkotiyksikössä.

Kouluympäristöä on takavuosina kunnostettu monipuolisesti, mm. koulupihaan on toteutettu lisää liikuntamahdollisuuksia erilaisten hankkeiden tuella ja yhteistyössä kolmannen sektorin toimijoiden kanssa. Opetusvälineitä ja oppimisympäristöjä on modernisoitu nykyajan tarpeita vastaaviksi ja opettajia koulutettu niiden käyttöön. Koululla on hyvä liikuntasali, joka on myös erilaisten ryhmien aktiivisessa käytössä tuoden paikallisille asukkaille virkistystä.

Koulu on toiminut nykymuodossaan vuodesta 1975 saakka. Järven toisella puolella sijainnut Kauhajärven koulu tuhoutui tulipalossa, jonka jälkeen Kauhajärven ja Ojalan koulut yhdistettiin Ojalan koulun koulurakennukseen ja nimettiin Kauhajärven kouluksi. Muiden koulujen lakkauttamisten myötä Kauhajärven koulupiiriin lisättiin myöhemmin myös oppilaat Hyypän ja Hirvijoen koulupiirien alueilta.

Kauhajärven koulu toimii yhteistyössä paikallisten yhteisöjen ja yhdistysten kanssa, mm. Kauhajärven koulun vanhempainyhdistys, Kauhajärven Töpinä, Kauhajärven Vapaapalokunta, Hirvijoen Nuorisoseura ja 4H-yhdistys ovat tuttuja kumppaneita jo vuosien takaa. Koulun tapahtumiin kuten joulu- ja kevätjuhliin sekä erilaisiin tapahtumapäiviin ovat aina olleet kaikki tervetulleita!

Kauhajärven koulun oppilasluettelo koulunpidon alkaessa kylällä 14.11.1872.