Tekstin koko
Toggle search

Tutustu ainutlaatuiseen Jokilaakson matkailupuutarhaan Lapualla

Jokilaakson matkailupuutarha on suosittu puutarhamatkailukohde sekä virkistysalue Lapuan kaupungin keskustassa, Lapuan Tuomiokirkon vieressä. Puiston koko on noin 2 hehtaaria, ja alueelle on vapaa pääsy. Vuonna 2023 puistoalueelle myönnettiin kansainvälinen hyvin hoidettujen ja hallinnoitujen puistoalueiden Green Flag -tunnus.

Avoinna joka päivä vuoden ympäri

Jokilaakson matkailupuutarha on yksi Lapuan kaupungin puistoalueista ja avoinna aina. Eniten nähtävää on kesäkaudella, joka kestää huhtikuusta syyskuuhun. Lasten suosikit, kanit ja kanat, asustavat puistossa toukokuun lopulta elokuun loppupuolelle säästä riippuen. Alueella voi vierailla myös talvella, silloin tunnelmaa luovat valot, lumiset puut ja rakennukset. Alueelle on vapaa pääsy.

Historiallinen Lapuan emäntäkoulun alue

Alueella toimi yli yli sata vuotta Lapuan emäntäkoulu, ja puisto perustettiin sen piha-alueelle vuonna 2000. Oman leimansa alueelle antavatkin vanhat Emäntäkoulun rakennukset eri vuosikymmeniltä.

Puistoon on istutettu vuosien saatossa tuhansia erilaisia kasveja. Osa kasveista on perinteisiä puutarhakasveja, mutta puistoon on istutettu myös kasvimaailman uutuuksia ja harvinaisuuksia.

Yrttitarha esittelee hyötykasveja

Jokilaakson matkailupuutarhan ylpeytenä on iso hyötykasvien näytealue, joka on yksi Suomen suurimmista hyötykasvien näytepalstoista. Muita isompia kokonaisuuksia ovat koristeheinien näytealue, ruusutarha sekä kymmenien omenapuiden omenatarha. Näiden lisäksi Jokilaakson matkailupuutarhasta löytyy paljon erilaisia puita, pensaita, perennoja sekä vuosittain vaihtuvia kesäkukkaistutuksia. Kaikki puiston monivuotiset kasvit on varustettu nimikyltein.

Puistossa on kesäkaudella lasten iloksi kotieläimiä. Jokirannassa on nuotiopaikka sekä puistossa toimii kesäkahvila.

 


 

Opastetut kierrokset Jokilaakson matkailupuutarhassa

Kesto noin 1h, hinta 55€ (sis alv.)

Opastettujen kierrosten varaus

Raija Talvitie

Kaupunginpuutarhuri