Tekstin koko
Toggle search

Lapua kukkii -puutarhamessut  25.5.2024

Lapuan kaupunki järjestää jälleen vanhanajan oikeat puutarhamessut Jokilaakson matkailupuutarhassa 25.5  klo. 10 – 17 (Siiriläntie 3, Lapua) .

Messuilla esillä ovat puutarha, käsityöt, ruoka ja kulttuuri. Vuonna 2024 messujen teemana on ”Iloa ja onnellisuutta puutarhasta”. Messuille on vapaa sisäänpääsy.

Näytteilleasettajina messuilla on kymmeniä taimistoja ja kauppapuutarhoja sekä yksityisiä kasvien myyjiä. Esillä on myös puutarhanhoidon koneita, tarvikkeita ja erilaisia puutarhakoristeita. Ruokarintamalta löytyy kaikenlaista keittolounaasta ja nisukahvista grillimakkaran kautta kevätkääryleisiin ja pehmikseen. Kotiin viemisinä on mm. hilloja, leivonnaisia ja oman myllyn kaurahiutaleita. Tietenkin myös käsityöläiset ovat tuoneet myytäväksi omia tuotteitaan. Messukartta johon on merkitty näytteilleasettajat  löytyy alla olevasta linkistä.

Lapua Kukkii Messukartta

Ohjelmassa on mm. luentoja luonnonmukaisesta puutarhanhoidosta ja pelargoneista, työnäytöksiä kuten moottorisahaveistoa ja arboristien työnäytös, kolme taidenäyttelyä ja käsityöpajoja, joogahetki omenapuiden alla, musiikkiesityksiä, minihevosia, kaverikoirat ja paljon paljon muuta.

Kulttuurinnälkäisille Lapua kukkii -messut tarjoaa mm. kolme taidenäyttelyä. Pop Up -kahvila Mumman yhteydessä on ”Pyrähryksiä” taidenäyttely, jossa esillä on Niina Koivusalon maalauksia ja tekstiiliveistoksia. Sirpa Nojonen ripustaa Saurun taloon akryyli- ja mehiläisvahamaalauksia ja lisäksi tilassa voi itse tehdä mehiläisvahamaalauksia. Valokuvaaja Jaana Kotonevan taidevalokuvia on esillä Sööstetin tiloissa.

Lapuan kansalaisopisto järjestää Sööstetin tiloissa yhteisöllisen kädentaitotyöpajan, jossa voi virkata isoäidinneliöitä tai kutoa omat rivinsä Lapua kukkii -messumattoon. Musiikista messuilla vastaa Ukulele-bändi. Koko messuohjelma löytyy alta.

Kartta pysäköintialueista löytyy alla olevasta linkistä.

PYSÄKÖINTIALUEET

Tietoa messuista maria.kylmaluoma@lapua.fi ja raija.talvitie@lapua.fi

 

 

 

 

Lapua kukkii järjestäjien logot
Lapua kukkii sponsorilogot