Tekstin koko
Toggle search

Ilmoittautuminen on sitova!

Mahdollinen peruutus on tehtävä 5 (viisi) päivää ennen kurssin alkua, jotta varasijalla oleville ehditään tiedottaa vapaasta paikasta. Mikäli peruutusta ei ole tehty ajoissa peritään 10 euron maksu. Peruuttamattomasta kurssista peritään koko kurssimaksu. Ilmoittaudu ajoissa, ryhmää ei käynnistetä, mikäli ilmoittautuneita ei ole riittävästi. Huom! Kurssin alkamisesta ei ilmoiteta erikseen, ainoastaan kurssin peruuntumisesta ilmoitetaan.

Maksut

Kurssista laskutetaan opinto-ohjelmassa ilmoitettu maksu. Lasku kurssista toimitetaan opiskelijalle syyslukukauden aikana ja kevään kursseista kevätlukukauden aikana.  Jos haluat e-laskun Lapuan kaupungilta, se edellyttää yhteydenottoa pankkiisi. Jos kurssin tuntimäärästä jää opiskelijasta riippumattomista syistä pitämättä enemmän kuin yhden opetuskerran tunnit, opetusta tarjotaan korvaava määrä. Jos se ei ole mahdollista, kurssimaksua palautetaan pyynnöstä suhteessa puuttuvien opetustuntien määrään.

PASSI MAKSAA 150 EUROA. PASSIN VOI HANKKIA VAIN OTTAMALLA YHTEYS OPISTON TOIMISTOON JA SE TULEE LUNASTAA SYYSKUUN LOPPUUN MENNESSÄ.

Passin lunastaneet voivat osallistua kaikille kursseille lukuun ottamatta taiteen perusopetusta ja kursseja, joiden kohdalla on erikseen mainittu, ettei kurssi sisälly opintopassiin. Passin lunastaneen tulee ilmoittautua kursseille joko netissä tai soittamalla toimistoon. Kun olet varannut paikan, ilmoittautuminen on sitova ja peruuttamattomasta kurssista laskutamme sinua.

Lapuan kansalaisopiston opistolaiskunta

tarjoaa alle 16-vuotiaiden opiskelijoiden vanhemmille mahdollisuuden anoa avustusta lapsensa kurssimaksua varten, jos perheen maksukyky on jostain syystä alentunut. Alle 16-vuotiaan opintomaksuihin voit hakea avustusta lähettämällä vapaamuotoisen hakemuksen opistolaiskunnan puheenjohtajalle, Tuija Jupolle (tuija.juppo@lapua.fi).

Opintosetelit

Opetushallituksen myöntämällä opintoseteliavustuksella voidaan alentaa kurssimaksuja. Opintoseteleitä on rajoitettu määrä ja ne jaetaan opiston toimistosta asiointijärjestyksessä. Enintään 20 euron alennusta voi hakea:

  • Seniori ja eläkeläinen, kursseille joihin on merkitty ”Opintoseteliavustus”.
  • Maahanmuuttaja suomen kielen opiskeluun.
  • Työtön työnhakija vapaavalintaiseen opiskeluun tai alennus voidaan käyttää myös opintopassiin.
  • Peruskoulupohjalta opiskeleva yli 25-vuotias vapaavalintaiseen opiskeluun tai alennus voidaan käyttää myös opintopassiin.
  • Oppimisvaikeuksia kokeva vapaavalintaiseen opiskeluun.

Kulttuuri- ja liikuntaedut

Meillä käy

  • Edenred
  • ePassi
  • Smartum Liikunta- ja kulttuurisetelit

Liikuntaeduilla voi osallistua liikunta- ja tanssikursseille, kulttuurieduilla kaikkeen opetukseen. Maksa kurssimaksusi ottamalla yhteyttä opiston toimistoon ennen kurssin alkua tai heti kurssin alettua. Kulttuuri- ja liikuntaeduilla maksaminen ei ole mahdollista enää laskutuksen jälkeen.

Kaikukortti

Kaikukortilla voit saada kaksi (2) Lapuan kansalaisopiston kurssia ilmaiseksi lukuvuoden aikana. Ilmoittaudu opiskelijaksi haluamallesi kurssille ja tule toimistolle esittämään kaikukorttisi sen jälkeen. Varaudu myös todistamaan henkilöllisyytesi. Kaikukortti ei käy seuraavilla kursseilla: musiikin yksilöopetus, taiteen perusopetus, opintopassi, pätevöittävät koulutukset (esim. ensiapukoulutukset). Lisätietoa kaikukortista tästä linkistä.

Lahjakortti

Voit ostaa kansalaisopiston lahjakortin opiston toimistosta.

Ystävänkortti

Ystäväkortin avulla kehitysvammaisen henkilön ystävä/tukihenkilö, joka mahdollistaa hänen osallistumisen, pääsee maksutta kurssille. Lue lisää: www.ystavankortti.fi

Toiminta-ajat

Syysloma viikolla 42  (toimisto suljettu)
Jouluna toimisto suljettu 22.12.2024-2.1.2025
Talviloma viikolla 9  (toimisto suljettu)

Pääsiäisviikolla ei pääsääntöisesti järjestetä opetusta

Taidekoulun näyttely Patruunagalleriassa 4.4.-28.4.2025
Opiston kevättapahtuma 26.-28.4.2025

Tiedottaminen

Ajankohtaiset tapahtumat ja muutokset opinto-ohjelmaan ilmoitetaan opiston kotisivulla. Ilmoitamme kursseista säännöllisesti myös paikallislehdessä ja sosiaalisen median kanavissamme.

Vakuutukset

Lapuan kaupunki on tapaturmavakuuttanut opiston opiskelijat.

Esteettömyys

Lapuan kansalaisopisto järjestää toimintaa eri puolilla Lapuaa erilaisissa tiloissa. Kurssipaikkojen esteettömyydestä voi tiedustella soittamalla opiston toimistoon. Kansalaisopisto sijaitsee kulttuurikeskus Vanhassa Paukussa, jonka  piha-alue on lähes kokonaan asfaltoitu ja tasainen. Inva-pysäköintiin löytyy paikkoja Kulttuurikeskuksen pääovien edestä ja muuta pysäköintitilaa taidemuseon läheisyydestä, josta arvioitu kulkumatka pääoville on 150m. Kulttuurikeskuksesta löytyy esteettömät WC-tilat. Suureen osaan luokista pääsee pyörätuolilla.

Maksupalvelutoiminta

Tarjoamme  kursseja, luentoja ja koulutusta maksupalvelutoimintana kaupungin eri toimialoille sekä yrityksille ja yhteisöille. Kurssisuunnittelu toteutetaan tilaajan pyynnöstä toivomusten mukaan. Ota yhteyttä toimistoon. 

Todistukset

Opiskelusta annetaan pyydettäessä todistus, josta peritään 8 €.