Tekstin koko
Toggle search

Ilmoittautuminen on sitova!

Mahdollinen peruutus on tehtävä 5 (viisi) päivää ennen kurssin alkua, jotta varasijalla oleville ehditään tiedottaa vapaasta paikasta. Mikäli peruutusta ei ole tehty ajoissa peritään 10 euron maksu. Peruuttamattomasta kurssista peritään koko kurssimaksu. Ilmoittaudu ajoissa, ryhmää ei käynnistetä, mikäli ilmoittautuneita ei ole riittävästi. Huom! Kurssin alkamisesta ei ilmoiteta erikseen, ainoastaan kurssin peruuntumisesta ilmoitetaan.

Maksut

Kurssista laskutetaan opinto-ohjelmassa ilmoitettu maksu. Lasku kurssista toimitetaan opiskelijalle syyslukukauden aikana ja kevään kursseista kevätlukukauden aikana.  Jos haluat e-laskun Lapuan kaupungilta, se edellyttää yhteydenottoa pankkiisi. Jos kurssin tuntimäärästä jää opiskelijasta riippumattomista syistä pitämättä enemmän kuin yhden opetuskerran tunnit, opetusta tarjotaan korvaava määrä. Jos se ei ole mahdollista, kurssimaksua palautetaan pyynnöstä suhteessa puuttuvien opetustuntien määrään.

PASSI MAKSAA 140 EUROA. PASSIN VOI HANKKIA VAIN OPISTON TOIMISTOSTA JA SE TULEE LUNASTAA SYYSKUUN LOPPUUN MENNESSÄ.

Passin lunastaneet voivat osallistua kaikille kursseille lukuun ottamatta taiteen perusopetusta ja kursseja, joiden kohdalla on erikseen mainittu, ettei kurssi sisälly opintopassiin. Passin lunastaneen tulee ilmoittautua kursseille joko netissä tai soittamalla toimistoon. Kun olet varannut paikan, ilmoittautuminen on sitova ja peruuttamattomasta kurssita laskutamme sinua.

Lapuan kansalaisopiston opistolaiskunta

tarjoaa alle 16-vuotiaiden opiskelijoiden vanhemmille mahdollisuuden anoa avustusta lapsensa kurssimaksua varten, jos perheen maksukyky on jostain syystä alentunut. Lisätietoa hakemisesta saat opistolaiskunnan nettisivuilta http://www.opistolaiskunta.fi/.

Opintosetelit

Opetushallituksen myöntämällä opintoseteliavustuksella voidaan alentaa kurssimaksuja. Opintoseteleitä on rajoitettu määrä ja ne jaetaan opiston toimistosta asiointijärjestyksessä. Enintään 20 euron alennusta voi hakea:

  • Seniori ja eläkeläinen, kursseille joihin on merkitty ”Opintoseteliavustus”.
  • Maahanmuuttaja suomen kielen opiskeluun.
  • Työtön työnhakija vapaavalintaiseen opiskeluun tai alennus voidaan käyttää myös opintopassiin.
  • Peruskoulupohjalta opiskeleva yli 25-vuotias vapaavalintaiseen opiskeluun tai alennus voidaan käyttää myös opintopassiin.
  • Oppimisvaikeuksia kokeva vapaavalintaiseen opiskeluun.

Kulttuuri- ja liikuntasetelit

Meillä käy

  • Edenred
  • ePassi
  • Smartum Liikunta- ja kulttuurisetelit

Liikuntaseteleillä voi osallistua liikunta- ja tanssikursseille, kulttuuriseteleillä kaikkeen opetukseen. Maksa kurssimaksusi opiston toimistoon ennen kurssin alkua. Kulttuuri- ja liikuntaseteleillä maksaminen ei ole mahdollista enää laskutuksen jälkeen.

Lahjakortti

Voit ostaa kansalaisopiston lahjakortin opiston toimistosta.

Ystävänkortti

Ystäväkortin avulla kehitysvammaisen henkilön ystävä/tukihenkilö, joka mahdollistaa hänen osallistumisen, pääsee maksutta kurssille. Lue lisää: www.ystavankortti.fi

Toiminta-ajat

Syysloma viikolla 42  (toimisto suljettu)
Jouluna toimisto suljettu 22.12.2023-2.1.2024
Talviloma viikolla 9  (toimisto suljettu)

Pääsiäisviikolla ei pääsääntöisesti järjestetä opetusta

Taidekoulun näyttely Patruunagalleriassa 4.4.-5.5.2024
Opiston kevättapahtuma 27.-28.4.2024

Tiedottaminen

Ajankohtaiset tapahtumat ja muutokset opinto-ohjelmaan ilmoitetaan opiston kotisivulla. Ilmoitamme kursseista säännöllisesti myös paikallislehdessä ja sosiaalisen media kanavissamme.

Vakuutukset

Lapuan kaupunki on tapaturmavakuuttanut opiston opiskelijat.

Todistukset

Opiskelusta annetaan pyydettäessä todistus, josta peritään 8 €.