Lapua Musiikkiopisto Logo
Tekstin koko
Toggle search

Kansanmusiikki on opistossamme valinnainen opinto. Tällä hetkellä yhtyeitä on kolme: Hyrrä, Klipparit ja Pilike. Opettajana on viulunsoitonsoitonopettaja Anu Haavisto.

Hyrrän jäsenet ovat nyt iältään 16-18-vuotiaita, Klipparit 14-16-vuotiaita ja Pilike-yhtyeen 9-13-vuotiaita. Yhtyeet pyritään muodostamaan suunnilleen samanikäisistä soittajista, että he saavat kasvaa yhdessä mahdollisesti koko musiikkiopintojen ajan ja ryhmäytyvät omaksi tiiviiksi kokoonpanokseen. Keskeisiä asioita kansanmusiikin soittamisen lisäksi ovat perinteen jakaminen, yhteistoiminnallinen oppiminen ja me-hengen merkitys.

Yhtyeet soittavat pääasiassa suomalaista kansanmusiikkia, kansanlauluja sekä vanhaa tanssimusiikkia. Ohjelmisto mahdollistaa esiintymisiä erilaisissa tilaisuuksissa esim. hääjuhlissa ja syntymäpäivillä. Yhtyeet pyrkivät vierailemaan ajoittain mm. palvelukodeissa.

Kansanmusiikin soittaminen on hyvä lisä klassisen musiikinopinnoille  ja se antaa lisää mahdollisuuksia jatkaa musiikin harrastamista monipuolisesti opintojen jälkeenkin.