Lapua Musiikkiopisto Logo
Tekstin koko
Toggle search

 

Kansanmusiikki on opistossamme valinnainen opinto. Tällä hetkellä yhtyeitä on kolme: Klipparit, Pilike ja Tiuku. Opettajana on viulunsoitonsoitonopettaja Anu Haavisto.

Klipparin jäsenet ovat nyt iältään 16-18-vuotiaita, Pilike-yhtyeen 14-16-vuotiaita ja Tiuku-yhtyeen 12-14-vuotiaita. Yhtyeet pyritään muodostamaan suunnilleen samanikäisistä soittajista, että he saavat kasvaa yhdessä mahdollisesti koko musiikkiopintojen ajan ja ryhmäytyvät omaksi tiiviiksi kokoonpanokseen. Keskeisiä asioita kansanmusiikin soittamisen lisäksi ovat perinteen jakaminen, yhteistoiminnallinen oppiminen ja me-hengen merkitys.

Yhtyeet soittavat pääasiassa suomalaista kansanmusiikkia, kansanlauluja sekä vanhaa tanssimusiikkia. Ohjelmisto mahdollistaa esiintymisiä erilaisissa tilaisuuksissa esim. hääjuhlissa ja syntymäpäivillä. Yhtyeet pyrkivät vierailemaan ajoittain mm. palvelukodeissa.

Kansanmusiikin soittaminen on hyvä lisä klassisen musiikinopinnoille  ja se antaa lisää mahdollisuuksia jatkaa musiikin harrastamista monipuolisesti opintojen jälkeenkin.