Lapua Musiikkiopisto Logo
Tekstin koko
Toggle search

Soitin-/lauluopetuksen rungon muodostavat viikoittaiset yksilötunnit oman soiton-/laulunopettajan kanssa. Yksilötunti on ainutlaatuinen mahdollisuus saada kädestä pitäen ohjausta soittimen hallintaan ja käsittelyyn sekä neuvoa ja apua kappaleiden harjoitteluun ja oppimiseen.

Soittotunnin pituus on valmennusoppilailla 22,5 min/vk ja varsinaisella oppilaalla 30 min/vk. Tunnin pituus kasvaa opintojen edetessä 45 min/vk. Syventävissä opinnoissa tunnin pituus on 60 min. Soittotunnin aika sovitaan oman opettajan kanssa koko lukuvuodeksi syyslukukauden alussa.

Maisa Latvala ja trumpetti                   

Mitä eroa on soitinvalmennuksella ja varsinaisella oppilaalla?

Usein kysytään, mitä eroa on soitinvalmennusoppilaan ja varsinaisen oppilaan opinnoilla. Soitinvalmennus on hyvä väylä soitto-opintojen aloittamiseen pienemmille oppilaille, jopa jo 4-5-vuotiaasta alkaen, mutta sopii myös tietyissä soittimissa kouluikäisillekin aloittajille. Kahdesta sopivan samanikäisestä soitinvalmennusoppilaasta voidaan muodostaa pari. Tällöin soittotunti on kestoltaan 45 min/kaksi oppilasta, tästä juontuu hiukan hassu tunnin pituus 22,5 min. Useimmiten kuitenkin opetus on yksilöopetusta ja mahdollista pientä yhteissoittoa toisen valmennusoppilaan kanssa järjestetään pikku periodeittain.

Opistossamme soitinvalmennukseen tullaan ilmoittautumisjärjestyksessä soitinten vapautuvat oppilaspaikat ja resurssit huomioiden. Soitinvalmennus kestää opettajan harkinnan mukaan ja oppilaan aloitusiästä riippuen 1-3 lukuvuotta. Rehtori voi soitonopettajan suosituksesta siirtää oppilaan varsinaiseksi soitto-oppilaaksi mikäli myös perhe on ratkaisun kannalla.