Lapua Musiikkiopisto Logo
Tekstin koko
Toggle search

C- ja B-puhallinorkesterit – Lapuan musiikkiopiston Nuoret Puhaltajat 

Lapuan musiikkiopistossa toimii puhallinorkesterikoulu uusille puhallinsoittajille. Oppilaat aloittavat C-orkesterissa 1. tai 2. opintovuotensa aikana edeten seuraavaan orkesteritasoon taitojen karttuessa. C- ja B-orkesteria johtavat ja ohjaavat yhdessä Tuija Aho (lukuvuonna 2022-23 Aku Rouhiainen) ja Mika Mara.

A-puhallinorkesteri

Puhallinmusiikkia on Lapualla harjoitettu jo 1800-luvun lopulta lähtien. Vuodesta 1967 lähtien puhallinorkesteritoiminta on ollut musiikkiopiston siipien suojissa.

Lapuan musiikkiopiston puhallinorkesteri on oppilasorkesteri, joka koostuu pääasiassa nuorista, musiikkiopinnoissaan jo pidemmälle ehtineistä soittajista. Musiikkiopiston oppilaiden lisäksi orkesterissa soittaa muutama musiikkiopiston ulkopuolinen soittaja. Heistä suurin osa on opiston entisiä oppilaita.  He antavat omalla panoksellaan tukea nuoremmille soittajille. Soittajia orkesterissa on tällä hetkellä 35.

Orkesteri jakautuu periodinomaisesti englantilaistyyppiseksi Brass Bandiksi ja Wind Bandiksi. Orkesterin kokeneimmat soittajat muodostavat vaskiseitsikon nimeltä Tasamaan Torvet.

Lapuan musiikkiopiston orkesteri on tehnyt esiintymismatkoja mm. Viroon ja Saksaan. Cd-levy ilmestyi v.2011. Orkesterin kapellimestarina on toiminut syksystä 2010 lähtien Lapuan musiikkiopiston trumpetinsoitonopettaja Mika Mara.