Lapua Musiikkiopisto Logo
Tekstin koko
Toggle search

D-, C- ja B-puhallinorkesterit – Lapuan musiikkiopiston Nuoret Puhaltajat 

Lapuan musiikkiopistossa toimii puhallinorkesterikoulu uusille puhallinsoittajille. Sen alkuunpanija oli pitkäaikainen trumpetinsoitonopettaja Seppo Horttana. Uudet oppilaat aloittavat orkesterisoiton ensimmäisen opiskeluvuoden kevätlukukauden alusta alkaen D-puhallinorkesterissa. He siirtyvät 2. opintovuotensa alusta C-puhallinorkesteriin ja opintojen edetessä B-puhallinorkesteriin. D-orkesteria johtaa vaskisoitinten opettaja Tuija Aho ja C- ja B-puhallinorkestereita trumpetinsoitonopettaja Mika Mara.

Nuorista puhaltajista muodostuu myös periodinomaisesti Junior Brass Band ja Junior Wind Band, joita johtaa Mika Mara.

A-puhallinorkesteri

Puhallinmusiikkia on Lapualla harjoitettu jo 1800-luvun lopulta lähtien. Vuodesta 1967 lähtien puhallinorkesteritoiminta on ollut musiikkiopiston siipien suojissa.

Lapuan musiikkiopiston puhallinorkesteri on oppilasorkesteri, joka koostuu pääasiassa nuorista, musiikkiopinnoissaan jo pidemmälle ehtineistä soittajista. Musiikkiopiston oppilaiden lisäksi orkesterissa soittaa muutama musiikkiopiston ulkopuolinen soittaja. Heistä suurin osa on opiston entisiä oppilaita.  He antavat omalla panoksellaan tukea nuoremmille soittajille. Soittajia orkesterissa on tällä hetkellä 35.

Orkesteri jakautuu periodinomaisesti englantilaistyyppiseksi Brass Bandiksi ja Wind Bandiksi. Orkesterin kokeneimmat soittajat muodostavat vaskiseitsikon nimeltä Tasamaan Torvet.

Lapuan musiikkiopiston orkesteri on tehnyt esiintymismatkoja mm. Viroon ja Saksaan. Cd-levy ilmestyi v.2011. Orkesterin kapellimestarina on toiminut syksystä 2010 lähtien Lapuan musiikkiopiston trumpetinsoitonopettaja Mika Mara.