Lapua Musiikkiopisto Logo
Tekstin koko
Toggle search

Soittimen ja oppimateriaalin hankinta ja vuokraus

Oppilas hankkii itse tarvitsemansa opiskelumateriaalin, kuten nuotit (opettajien suosituksesta), musiikin hahmotusaineiden oppikirjat, harjoitusvihkot ja kotiharjoittelussa tarvittavan nuottitelineen.

Soittimen hankinnasta kannattaa aina keskustella opettajan kanssa. Hänellä on tarvittava tieto ja neuvot edullisen ja laadukkaan soittimen hankintaan. Opettaja saattaa osata vinkata myös vapaana olevasta käytetystä, hyväkuntoisesta soittimesta.

Oma soitin hankitaan opintojen alusta lähtien seuraavissa soittimissa:
piano, kitara, sähkökitara, sähköbasso, rummut, viulu

Musiikkiopistomme vuokraa seuraavia soittimia:
Jousisoittimet: alttoviulu, sello, kontrabasso
Puupuhaltimet: huilu, klarinetti, saksofoni
Vaskipuhaltimet: alttotorvi, baritonitorvi, tuuba, trumpetti, kornetti, käyrätorvi, pasuuna
Harmonikka

Vuokrahinnat näet tästä

Tuntien peruminen ja korvaaminen

Poissaoloista pitää ilmoittaa mahdollisimman varhain suoraan opettajalle hänen kanssaan sovittavalla tavalla, esim. tekstiviestillä. Jos oppilas peruu tuntinsa, opettaja ei ole velvollinen korvaamaan sitä.

Opettajan sairastuessa (pidempiaikaiset poissaolot) pyritään järjestämään sijainen. Opettajan äkillisen ja lyhytaikaisen sairaspoissaolon sattuessa sijaisen saaminen on alueellamme haastavaa. Tällöin peruuntuneita tunteja (1-2 tuntia lukukaudessa) ei korvata oppilaalle.

Tiedotus

Oppilastiedotteet löytyvät verkkosivuiltamme, niitä lähetetään sähköpostitse ja ne on luettavissa Eepos-oppilashallinto-ohjelmassa oppilaan aikajanalla.

Kaikki tiedotteemme löytyvät jatkossa Eepoksesta otsikon ”Koulun tiedotteet” alta, lukuvuodesta 2023-24 tiedotuksemme siirtyy sähköpostista Eepokseen.

EEPOS-mobiilisovelluksen voi ladata puhelimenne sovelluskaupasta, jolloin kaikki musiikkiopisto-opintoihin liittyvä info on puhelimessanne saatavilla. Jos valitsette push-ilmoitukset EEPOS-sovellukseen, saatte ilmoituksen saapuneesta infosta.

Ajankohtaisia uutisia päivitetään myös Facebook- ja Instagram-sivuillemme.

Laskutus ja vakuutukset

Musiikkiopiston laskut ja mahdolliset maksumuistutukset lähetetään postitse ensisijaiseksi ilmoitetulle huoltajalle tai täysi-ikäiselle oppilaalle itselleen. Laskun saa myös verkkopankkiin, tällöin verkkopankkisopimus on tehtävä itse. Maksumuistutukset ja perinnän hoitaa Intrum Justitia Oy.

Oppilaat on vakuutettu opiston tiloissa ja tapahtumissa sekä opintomatkoilla. Omia tai opiston vuokrasoittimia ei ole vakuutettu musiikkiopiston puolesta mahdollisten tapaturmien varalta. Pyydämme huomioimaan tämän perheiden omissa vakuutuksissa.