Lapua Musiikkiopisto Logo
Tekstin koko
Toggle search

Lapuan kaupungin strategia Onnen reseptin yhtenä lupauksena on

Innostavaa yhteistyötä onnistuen

Musiikkiopisto tekeekin säännöllistä yhteistyötä monen eri tahon kanssa.

Perusopetus ja kulttuuriopetussuunnitelma KOPS

Peruskoulun opetussuunnitelman rinnalla toimii Lapuan ikioma kulttuuriopetussuunnitelma KULTTUURIPAUKKU, jonka tavoitteena on tarjota jokaiselle lapualaiselle varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen parissa olevalle lapselle ja nuorelle mahdollisuus tutustua koulupolkunsa aikana ainakin kerran kuhunkin taiteenlajiin.

Musiikkiopisto on toteuttanut KOPSia joka lukuvuosi viemällä 2 x 45 min musiikkipajoja alakouluille. Pajoissa opetellaan yksi laulu. Koulun oppilaat laulavat, soittavat sekä rytmittelevät keholla ja rytmisoittimilla. Musiikkiopistossa opiskelevista koulun oppilaista on koottu soittoryhmä, joka osallistuu laulun säestykseen. Toinen oppitunti on soitinkokeilua.

Yläkoululaisten KOPS-toimintana on ollut osallistuminen sinfoniaorkesterin konserttien kenraaliharjoituksiiin. Lukion 1. vuosiluokan musiikkiryhmät ovat osallistuneet yleisönä Iltamusiikki-konsertteihimme. Lisäksi rehtori on käynyt kertomassa musiikkiopiston toiminnasta musiikkiryhmille.

Opiston ja koulujen pajatoiminta jatkuu lukuvuonna 2020-21 kevätlukukaudella.

Varhaiskasvatus

Musiikkiopisto järjestää joka kevät tarinallisen soitinesittelykonsertin kaikille päivähoitolapsille. Olemme myös olleet mukana mm. päiväkodin joulujuhlien musiikkiesityksissä.

Palvelukodit

Vuosien ajan musiikkiopistolaiset ovat käyneet esiintymässä palvelukodeissa. Systemaattisempi yhteistyö aloitettiin syksyllä 2019.

Esiintyjäpankki

Musiikkiopistolta kysytään usein musiikkiesityksiä erilaisiin niin Lapuan kaupungin kuin yritysten ja yksityishenkilöiden juhliin ja tilaisuuksiin.
Mikäli tarvitset esiintyjää juhlaasi, ota yhteyttä rehtoriin.

Erasmus+ -hanke

Kulttuurikeskus Vanhan Paukun henkilökunta (kirjasto, kulttuuritoimi, kansalais- ja musiikkiopisto) on saanut Erasmus+-hankerahaa Eurooppaa suuntautuviin liikkuvuuksiin, joiden avulla voi tutustua oman alaan joko koulutukseen osallistumalla tai job shadowingilla. Pandemian vuoksi emme vielä ole päässeet matkaan lähtemään, mutta toivottavasti vielä pääsemme.
Maailmalta saadut opit ja ideat kehittävät edelleen kulttuurikeskuksen ja sen yksiköiden toimintaa.

Elementit-teemavuodet

Kulttuurikeskus Vanhan Paukun toimijat ovat tiivistäneet yhteistyötään ja suunnitelleet Elementit-teemalukuvuodet. Oman teemavuotensa saavat vesi, tuli, maa ja ilma. Teemavuodet alkoivat lukuvuodesta 2019-20 vesi-teemalla, jota on jatkettu lukuvuoteen 2020-21, koska pandemian vuoksi kevään tapahtumaviikkoa ei voitu järjestää.
Seuraa uutisiamme järjestettävistä tapahtumistamme!

 

Virtaa!-runofestivaali

järjestettiin ensimmäisen kerran syyskuussa 2019 Kulttuurikeskus Vanhan Paukun toimijoiden ja kirjallisuusyhdistys Kustaa Vilkuna Seuran yhteistyönä. Tapahtuma oli menestykäs sen tapahtumien keräten salintäyteisiä yleisömääriä.
Seuraavaa runofestivaalia suunnitellaan syksylle 2021.

Lapuan urkufestivaali

on yhteistyökumppanimme. Syksyn 2020 festivaaleilla Kamariorkesterin oppilaat pääsisivät kuulemaan konsertin kenraalia ja tapaamaan urkuri Jimi Järvistä ja sellisti Senja Rummukaista.