Skip to content
Tekstin koko
Toggle search

Kaupungin tonttien varaaminen

Kaupungin tontteja voi varata 6 kuukaudeksi kerrallaan. Varauksen voi tehdä Lapuan kaupungin teknisen keskuksen Maankäyttö- ja kiinteistöosastolla.

Varausmaksut ovat 50,- /kk. Rivitalotonttien osalta varausmaksu on 150 €/kk. Maksetut varausmaksut hyvitetään kauppahinnasta. Ellei varaus johda kauppaan, jää maksettu varausmaksu kaupungille.

Kaupungin varaamattomia tontteja voi ostaa myös heti ilman erillisen varauksen tekemistä.

Kaupungin tonttien ostaminen

Tonttien myynnistä päättää maankäyttöinsinööri, mikäli hinta on kaupunginvaltuuston hyväksymä. Kauppakirjan allekirjoittamisen jälkeen tontin hallintaoikeus siirtyy tontinostajalle heti ja omistusoikeus maankäyttöinsinöörin päätöksen saatua lainvoiman n. 2,5 viikon kuluttua päätöksestä. Kauppahinta on maksettava ennen kauppakirjan allekirjoittamista.

Yksityisten omistamat tontit

Tiedot yksityisen omistamista tonttipörssiin ilmoitetuista tonteista saa maankäyttö- ja kiinteistöosastola.  Tontit ostetaan suoraan tontin omistajalta.

Muita rakentajaa koskevia tietoja

Rakentamisen suunnittelun alussa on syytä ottaa yhteyttä rakennustarkastajaan.

Lainhuuto haetaan maanmittaustoimistolta (kirjaamisasiat.fi). Lainhuuto myönnetään kun omistusoikeus on siirtynyt ostajalle eli kun maankäyttöinsinöörin päätös tontin myynnistä on lainvoimainen. Päätös lähetetään ostajalle, joka toimittaa asiakirjan edelleen maanmittaustoimistoon.

Rakennuslupahakemus jätetään rakennusvalvontatoimistoon.

Vesi- ja viemäriliittymissopimukset hoitaa vesihuoltolaitos.

Sähköliittymissopimukset Elenia Oy. (www.elenia.fi/sahko/liittymat)

Tonttipörssi

 

Yhteystiedot

Turja Markku

Maankäyttöinsinööri

Kara Riitta

Kiinteistösihteeri
Löysitkö etsimäsi?
Löysitkö etsimäsi?