Skip to content
Tekstin koko
Toggle search

Kaupungin tonttien varaaminen

Kaupungin tontteja voi varata 6 kuukaudeksi kerrallaan. Varauksen voi tehdä Lapuan kaupungin teknisen keskuksen Maankäyttö-, kaavoitus- ja mittauspalveluissa.

Varausmaksut ovat 50,- /kk. Rivitalotonttien osalta varausmaksu on 150 €/kk. Maksetut varausmaksut hyvitetään kauppahinnasta tai vuokran määrästä. Ellei varaus johda kauppaan, jää maksettu varausmaksu kaupungille.

Kaupungin varaamattomia tontteja voi ostaa myös heti ilman erillisen varauksen tekemistä.

Kaupungin tonttien ostaminen

Tonttien myynnistä päättää kaupungingeodeetti, mikäli hinta on kaupunginvaltuuston hyväksymä. Kauppakirjan allekirjoittamisen jälkeen tontin hallintaoikeus siirtyy tontinostajalle heti ja omistusoikeus kaupungingeodeetin päätöksen saatua lainvoiman n. 2,5 viikon kuluttua päätöksestä. Kauppahinta on maksettava ennen kauppakirjan allekirjoittamista.
Tontin kauppahinnan lisäksi kaupunki perii ostajalta kaupanvahvistajan palkkion 128 € sekä kaupanteon jälkeen tontin lohkomiskustannukset. Lohkomiskustannukset ovat alle 2000 m² tontilla 1000 €.

Tontin voi varata tonttipörssissä. Klikkaamalla tonttia, jonka haluat varata, sivuston oikealle puolella avautuu ikkuna tontin tiedoista, josta löytyy hakemuslomake. Otamme teihin yhteyttä.

Kaupungin tontin voi myös vuokrata

Tontin vuosivuokra on 5 % kauppahinnasta. Vuokra-aika on 50 vuotta. Vuokra laskutetaan vuosittain ja se tarkistetaan vuosittain elinkustannusindeksin mukaisesti.

Rakentamisvelvoite

Kaupungin tontin ostaja/vuokraaja sitoutuu aloittamaan asemakaavan ja rakennustarkastajan hyväksymien piirustusten mukaisen rakennuksen rakentamisen vuoden kuluttua kauppakirjan/vuokrasopimuksen allekirjoittamisesta ja saattamaan sen loppuun kahden vuoden kuluttua, siitä, kun rakentamistyö oli aloitettava.
Kaupunki voi hakemuksesta pidentää mainittua määräaikaa.

Yksityisten omistamat tontit ja rakennuspaikat

Tonttipörssiin otetaan mielellään vastaan yksityisten myymiä tontteja ja rakennuspaikkoja. Palvelu on ilmainen. Tiedot yksityisen omistamista tonttipörssiin ilmoitetuista tonteista saa maankäyttö-, kaavoitus ja mittauspalveuista.  Tontit ostetaan suoraan tontin omistajalta.

Muita rakentajaa koskevia tietoja

Kiinteistön omistusoikeus tulee rekisteröidä hakemalla lainhuutoa Maanmittauslaitokselta 6 kk:n kuluessa siitä, kun kauppakirja on allekirjoitettu. Kauppakirjan allekirjoituksen yhteydessä on myös mahdollista sopia, että kaupanvahvistaja laittaa lainhuudon hakemisen vireille.  Lainhuuto myönnetään kun omistusoikeus on siirtynyt ostajalle eli kun kaupungingeodeetin päätös tontin myynnistä on lainvoimainen. Päätös lähetetään ostajalle, joka toimittaa asiakirjan edelleen maanmittaustoimistoon. (kirjaamisasiat@maanmittauslaitos.fi)
Lainhuudatusmaksu on 161 €.

Rakennuslupa-asioita hoitaa rakennusvalvontatoimisto ja luvat haetaan sähköisesti Lupapisteen kautta. Rakentamisen suunnittelun alussa on hyvissä ajoin syytä ottaa yhteyttä rakennustarkastajaan.

Vesi- ja viemäriliittymissopimukset hoitaa vesihuoltolaitos.
Asemakaava-alueella omakotitalon vesi- ja viemäriliittymismaksu liitostyömaksuineen on yhteensä 6005,60 € (sis.alv 24%).
Simpsiön loma-asuntotonttien ostajat maksavat lisäliittymismaksua vesiliittymästä 1500 € ja viemäriliittymästä 1500 € (ellei omaa pumppaamoa).

Sähköliittymissopimukset Elenia Oy. Pääsulake/A  3*25,  vyöhyke1  1785 €.

Kaukolämpösopimukset Lapuan Energia Oy

Vapaat tontit kartalla

 

Yhteystiedot

Turja Markku

Kaupungingeodeetti

Kara Riitta

Kiinteistösihteeri
Löysitkö etsimäsi?
Löysitkö etsimäsi?
Palautteita käytetään verkkosivujen kehittämiseen eikä niihin vastata.
Jätäthän henkilökohtaiset tiedustelut lapua.fi/info/palautelomake/