Skip to content
Tekstin koko
Toggle search

Uudisrakentaja asemakaava-alueella

Tee ensin vesi- ja jätevesiliittymissopimus. Liittymissopimuksen (2 kpl) allekirjoittaa jokainen kiinteistön omistaja (tai valtakirjalla) vesihuoltolaitoksen toimistossa. Yksi liittymissopimus siältää yhden vesimittarin.

Liittymissopimuksesta laskutetaan vesihuoltotaksan mukaiset vesi- ja jätevesiliittymismaksu (alv 0%), vesi- ja jätevesiliitostyömaksut ja kertamaksuna rakennusajan vesimaksu (+alv).

Vesiliitostyömaksu sisältää:

  • liitoskohdan osat
  • sulkuventtiilin varsineen
  • vesimittarin ja asennuksen

Liittyminen, asemakaava-alue

Vesihuoltolaitos rakentaa kaupungin vesijohdon ja jätevesiviemärin tontin rajalle. Rakentaja rakennuttaa loppuosan vesijohdosta ja jätevesiviemäristä omalla kustannuksellaan, sisältäen kaivuutyöt, tarvikkeet ja putket. Kiinteistön omistaja tilaa vesihuoltolaitokselta vesimittarin asennuksen.

Jätevesiliittyjä haja-asutusalueella

Tee ensin jätevesiliittymissopimus. Liittymissopimuksen (2 kpl) allekirjoittaa jokainen kiinteistön omistaja (tai valtakirjalla) vesihuoltolaitoksen toimistossa. Yksi liittymissopimus sisältää yhden vesimittarin.

Liittymissopimuksesta laskutetaan vesihuoltotaksan mukainen jätevesiliittymismaksu ja jätevesiliitostyömaksu (+alv).

Liittyminen, haja-asutusalue

Vesihuoltolaitos on rakentanut kaupungin jätevesiviemärin ja asentanut viemärikaivon vähintään 100 m etäisyydelle lähimmästä liitettävästä rakennuksesta. Viemärikaivoon on asennettu valmiiksi n. 2 m:n pituinen jätevesiputki liitettävän kiinteistön suuntaan. Ellei näin ole, ota yhteyttä vesihuoltolaitokseen ja sovi liitostyöstä. Kiinteistön omistaja rakentaa tai rakennuttaa viemärin loppuosan omalla kustannuksellaan, sisältäen kaivuutyöt, tarvikkeet, putket (koko 110 mm).

Jätevesiverkostoon ei saa johtaa salaoja- tai sadevesiä.

Kiinteistön omistaja tilaa saostuskaivojen tyhjennyksen ennen kiinteistön liittämistä jätevesiverkostoon. Nykyiset saostuskaivot on poistettava tai ohitettava. Viemärin tarkastuskaivo sijoitetaan kiinteistön läheisyyteen. Tarkastuskaivoa käytetään tarvittaessa tonttiviemärin huuhteluun.

Jätevesiliitostyömaksu sisältää:

  • viemärin liitostyön osat töineen
  • kiinteistön tarkastuskaivon
Löysitkö etsimäsi?
Löysitkö etsimäsi?
Palautteita käytetään verkkosivujen kehittämiseen eikä niihin vastata.
Jätäthän henkilökohtaiset tiedustelut lapua.fi/info/palautelomake/