Skip to content
Tekstin koko
Toggle search

Simpsiön kuntopolut

Simpsiön alue on ainutlaatuinen Etelä-Pohjanmaalla. Alueella on merkittävä historia, suuret korkeuserot sekä rehevä lehtolajisto, joka tekee alueesta tavanomaisesta metsäluonnosta poikkeavan.

Simpsiöllä on neljä maastoon merkittyä polkua

Piispanpolku 2,7km, Kalliomaanpolku 3,7km, Rytilammen kierros 1,1km sekä Tohnin polku Simpsiöltä Wanhaan Karhunmäkeen 6,3km.

Kolmen ensimmäisen polun varrelta löytyy myös opastauluja,  joissa kerrotaan alueen historiasta, luonnosta sekä eläimistä.

Luontopolut on merkitty viitoituksin ja reittipaaluin. Jokaisella polulla on oma värisymbolinsa. Reittien molemmissa lähtöpisteissä on laavu, kuten myös Rytilammen kierroksen ja Kalliomaanpolun risteyskohdassa. Rinnekeskuksen yläosassa on laavu ja kuivakäymälä. Lisäksi vuonna 2021 rakennettu laavu löytyy rinnekeskuksen alaosasta uimapaikan ja kuntoportaiden välittömästä läheisyydestä.

Rytilammen kierros

 • Polku kiertää Rytilammen ympäri ja reitin pituus on 1,1 km. Lammen itärannalla Rytilammen kierroksen ja Kalliomaanpolun risteyskohdassa on Rytilammen laavu.
 • Rytilammen kierros on merkitty sinisin opastein.
 • Rytilammen kierrokselle lyhin matka on Hiihtomajalta Piispanpolkua pitkin. Matka on noin 0,8 km. (Hiihtomaja: Urheilumajantie 28, 62100 Lapua).

Kalliomaanpolku

 • Kalliomaanpolku on 3,7 km pituinen retkeilyreitti Lapualla Simpsiön alueella. Polku sivuaa vuorta sen verran, ettei kiipeämistä ole kovinkaan paljoa. Polun varrella Rytilammen kierroksen ja Kalliomaanpolun risteyskohdassa on Rytilammen laavu lammen itärannalla.
 • Reitti on merkitty maastoon keltaisin opastein.
 • Polun lähtöpiste on Simpsiön rinnekeskuksen ala-asemalta aivan pysäköintipaikan loppupäästä. Polku lähtee vasemmalle pitkospuita pitkin. (Simpsiörinteentie 28, 62100 lapua). Reitille on mahdollista lähteä myös Hiihtomajalta. (Urheilumajantie 28, 62100 Lapua).

Piispanpolku

 • Piispanpolku on 2,7 km pituinen luontoreitti. Reitti kipuaa vuorta ylös ja luonto vaihtelee reitillä kuivasta kangasmetsästä rehevään ja kuusivaltaiseen lehtoon.
 • Piispanpolku on merkitty maastoon punaisin opastein.
 • Polun lähtöpiste on Simpsiön rinnekeskuksen ala-asemalta aivan pysäköintipaikan loppupäästä. Polku lähtee vasemmalle pitkospuita pitkin. (Simpsiörinteentie 28, 62100 lapua). Reitille on mahdollista lähteä myös Hiihtomajalta. (Urheilumajantie 28, 62100 Lapua).

Tohnin polku

 • Tohnin polku on reitti Simpsiön rinnekeskukselta Wanhan Karhunmäen vapaa-ajan keskukseen. Matkan varrella on laavu.
 • Reitti lähtee Simpsiön rinnekeskuksen ala-asemalta aivan pysäköintipaikan loppupäästä (Simpsiörinteentie 28, 62100 lapua). Päätepiste Wanha Karhunmäki (Karhunmäentie 923, 62100 Lapua)

Alueen kunnossapidosta vastaa Lapuan kaupungin Viheraluepalvelut.

Lisää Simpsiön alueesta:

Simpsiö – Luontoon.fi

Reitit ja tarkat kuvaukset karttoineen löytyy Outdooractive -sovelluksesta: https://www.outdooractive.com/fi

Lisätietoja

Talvitie Raija

Kaupunginpuutarhuri, työsuojeluvalt.

– Viheralueiden suunnittelu

– puistoalueiden hoitosopimukset

Puhelinaika kesäkaudella klo. 12.00- 15.00

Martikkala Henna

Työnjohto, viheralueet

– Puunkaatoluvat

Puhelinaika kesäkaudella klo. 12.00- 15.00

Löysitkö etsimäsi?
Löysitkö etsimäsi?
Palautteita käytetään verkkosivujen kehittämiseen eikä niihin vastata.
Jätäthän henkilökohtaiset tiedustelut lapua.fi/info/palautelomake/