Skip to content
Tekstin koko
Toggle search

Vesi- ja jätevesilaskutus

Vesihuoltolaitos aloittaa kiinteistön perusmaksu- ja arviolaskutuksen vesimittarin asennuspäivästä tai kiinteistön omistajanvaihdoksesta alkaen. Laskutuseriä on neljä: kolme arviolaskua ja yksi todelliseen lukemaan perustuva tasauslasku.

Lapuan kaupungin vesihuoltolaitoksella on käytössä sähköinen myyntilaskutus, joten asiakas voi halutessaan maksaa vesihuoltolaskunsa verkkolaskuna.

Kiinteistön omistajan on ilmoitettava vesihuoltolaitokselle, mikäli kiinteistön omistuksessa tapahtuu muutoksia.

Vesihuollon liittymis-/käyttösopimuksen siirtoilmoituksen voi tehdä sähköisesti  Kulutus-Webissä, valitse kohta SOPIMUKSEN SIIRTO.

Veden- ja jäteveden kulutuksen mittaaminen

Vesimittarin lukeman perusteella laskutetaan veden ja jäteveden kulutus. Vesimittari luetaan kiinteistön omistajan toimesta vähintään kerran vuodessa.

Lukeman voi ilmoittaa vesihuoltolaitoksen lähettämällä mittarilukukortilla tai sähköisesti Kulutus-Webin kautta. Kirjautumalla Kulutus-Webiin voit selailla veden kulutushistoriaasi ja ilmoittaa mittarilukemasi. Kulutus-Webiin pääset syöttämällä kulutuspisteen ja mittarin numeron. Nämä löydät vesilaskultasi. Mikäli mittarinlukemaa ei ilmoiteta, arvioimme kulutuksen.

Huom! Kiinteistöt, joissa on vain jätevesiliittymä, puhtaan veden osalta vesimittarin luennan ja vesilaskutuksen hoitaa oma vesiyhtiö.

Yhteystiedot

Kojola Kaija-Leena

Toimistosihteeri

– laskutus
– liittymissopimukset

Löysitkö etsimäsi?
Löysitkö etsimäsi?
Palautteita käytetään verkkosivujen kehittämiseen eikä niihin vastata.
Jätäthän henkilökohtaiset tiedustelut lapua.fi/info/palautelomake/