Skip to content
Tekstin koko
Toggle search

Vahvuutena lapsista ja perheistä välittäminen

Lapuan kaupunki on investoinut tulevaisuuteen rakentamalla uusia päiväkoteja ja kouluja.
Tarjolla olevat laajat ja tasokkaat opiskelumahdollisuudet ovatkin osa Lapuan kaupungin elinvoimaa.

Lapuan kaupungin varhaiskasvatuspalveluihin kuuluu 6 päiväkotia, joista kahdessa tarjolla on myös ilta-/vuorohoitoa. Lapualla tarjolla on myös perhe- ja ryhmäperhepäivähoitoa. Lapualla on käytössä 300 euron kuntalisä kotona hoidetuista alle 3-vuotiaista lapsista (ja 100€/kk sisaruksista). Esiopetusta järjestetään lähes kaikkien päiväkotien lisäksi kouluilla.

Lapualla toimii 11 perusopetuksen alakoulua (vuosiluokat 0-6) ja yksi yläkoulu (7-9). Koulujen oheen on rakennettu monimuotoisia ulkoliikunta-paikkoja, joissa kaikissa on huomioitu myös erityisryhmien tarpeita.

Lapualla on aktiivisessa, laajassa käytössä Harrastamisen Suomen malli. Lapualaiskoulujen kehittämä konsepti energiataitojen oppimiseen ja opetukseen (FEG=Future Energy Skills and Gamification) on saanut Vuoden energianerokas –tunnuksen vuonna 2019. Lapsiparlamentissa lapualaiset lapset pääsevät osallistumaan päätöksentekoon.

Lapsille ja perheille on lisäksi tarjolla lukuisia liikunnan, kulttuurin ja muun harrastamisen sekä yhteisöllisyyden palveluita, joihin voit tutustua tarkemmin Toimintaa perheille Lapualla-sivulla.

Hyvinvointialue järjestää Lapuan lasten ja perheiden sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut. Lapualla toimii Perhekeskus Ilona, jonka kohtaamispaikka rautatieaseman läheisyydessä on yhteinen tila niin kahvittelulle, järjestötoiminnalle kuin hyvinvointialueen toimijoillekin.

Löysitkö etsimäsi?
Löysitkö etsimäsi?
Palautteita käytetään verkkosivujen kehittämiseen eikä niihin vastata.
Jätäthän henkilökohtaiset tiedustelut lapua.fi/info/palautelomake/