Skip to content
Tekstin koko
Toggle search

Mieli hyvin, kaikki hyvin.

Lapuan MIELI HYVIN-sivusto kokoaa yhteen lapsille, nuorille ja perheille suunnatut hyvää mielenterveyttä edistävät, ennaltaehkäisevät palvelut Lapualla. Olemme koonneet sivulle myös keinoja ja yhteydenottokanavia tilanteisiin, joissa huoli lapsen tai nuoren mielenterveydestä tai riippuvuuskäyttäytymisestä on herännyt. MIELI HYVIN -malliin ammattilaiset ovat listanneet konkreettisia työtapoja sekä yhteisesti sovittuja pelisääntöjä lasten ja nuorten hyvän mielen ja päihteettömyyden tukemiseksi.

Neljä nuorta kirkkaan värisissä vaatteissa istuu vierekkäin hymyillen, päällä teksti: Vahvuutena lasten ja nuorten mielen hyvinvoinnista välittäminen

Lapualta löytyy useita lasten ja nuorten mielen hyvinvointia ja päihteettömyyttä tukevia palveluja. Palveluja tarjoavat Lapuan kaupungin lisäksi Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue ja kolmannen sektorin toimijat, kuten seurakunnat ja järjestöt. Tällaisia palveluja ovat esimerkiksi varhaiskasvatuksessa ja kouluissa tehtävä työ, nuorisotoimen palvelut, perhekeskuksen erilaiset toiminnot, kulttuuri- ja harrastusmahdollisuudet sekä seurakuntien nuorisotyö.

Lähikuva yksin istuvan nuoren jaloista, kuvan päällä teksti: Apua silloin, kun huoli herää

Lapuan Vahvuutena välittäminen-ajatus tarkoittaa yksinkertaisuudessaan sitä, että Lapualla emme halua kenenkään jäävän yksin. Siksi olemme koonneet yhteen erilaisia apukeinoja ja yhteydenottokanavia tilanteeseen, jossa huoli lapsen tai nuoren mielen hyvinvoinnista, riippuvuuskäyttäytymisestä tai esimerkiksi kaveripiiristä, koulussa pärjäämisestä tai syrjäytymisestä on herännyt.

Lähikuva kahden nuoren ihmisen yhteen liitetyistä käsistä, kuvan päällä teksti: Yhteistyötä ja välittämistä Lapuan malliin

Vaikka palveluja tarjotaankin monen eri toimijan taholta, on kaikilla toimijoilla yhteinen päämäärä. Valtuustoaloitteesta syntynyt Lapuan MIELI HYVIN-malli lasten ja nuorten mielen hyvinvoinnin tukemiseksi kokoaa yhteen palvelut, toimivat käytännöt ja muistilistan, joiden avulla yhteisiin päämääriin tähdätään.

Löysitkö etsimäsi?
Löysitkö etsimäsi?
Palautteita käytetään verkkosivujen kehittämiseen eikä niihin vastata.
Jätäthän henkilökohtaiset tiedustelut lapua.fi/info/palautelomake/