Skip to content
Tekstin koko
Toggle search

Senioritalot
Saarenpääkoti, Lepola ja Seppämestari

Saarenpääkodin, Lepolan ja Seppämestarin senioritalot ovat tarkoitettu lapualaisten seniorien ja erityisryhmiin kuuluvien kodeiksi. Senioritalot sijaitsevat osoitteissa

  • Saarenpääkoti, Saarelantie 3
  • Lepola, Saarelantie 5
  • Seppämestari, Miiankuja 3

Saarenpääkodilla on 36, Lepolassa 28 ja Seppämestarissa 26 asuntoa. Asunnoista valtaosa on yksiöitä ja kaksioita. Kaikissa taloissa varustus tukee seniorien ja erityisryhmiin kuuluvien asumista ja taloissa on hissit.

 

Asunnon hakeminen

Asuntoa haetaan Lapuan Kotiasunnot Oy:n kautta. Asuntoon liittyvät lisätiedot alla olevasta linkistä.

Kotiasunnot

 

Ateriapalvelut 

Kaikissa kiinteistöissä on mahdollisuus ostaa päivittäin aterioita Lapuan Ateriapalvelulta. Ateriapalveluihin liittyvät tarkemmat tiedot löydät alla olevasta linkistä.

Ateriapalvelu

 

Hoito- ja tukipalvelut

Asukkaaksi muuttavan hoito- ja tukipalveluiden tarve voidaan hänen halutessaan kartoittaa.

Jos palvelutarvetta on, palvelut tuottaa joko hyvinvointialue tai yksityinen hoiva-/hoitoalan yrittäjä.

Lisätiedot ja palvelutarpeen arviointi ikäihmisten asiakasohjausyksikön kautta.

 

Senioritalojen yhteisöllinen toiminta

Senioritaloissa järjestetään virkistävää ja kuntouttavaa harrastustoimintaa. Toimintaa järjestävät mm. Lapuan kansalaisopisto, Sedu, seurakunta, fysioterapeutit, kaupungin kulttuuritoimi ja vapaaehtoiset.

Saarenpääkodin, Lepolan ja Seppämestarin taloissa järjestetty toiminta on maksutonta. Mahdollisuuksien mukaan toimintaan voi osallistua lähiympäristössä asuvat ikäihmiset.

 

Kuntosali

Saarenpääkodilla on kuntosali, joka on kaikkien lapualaisten ikäihmisten käytössä.

Kuntosalilla voi osallistua ryhmämuotoiseen ja omatoimiseen harjoitteluun. Harjoittelu on ilmaista Lapuan kaupungin liikuntakortilla yli 75 -vuotiaille ikäihmisille.

 

Kirjastopalvelut 

Saarenpääkodilla toimii kirjastonurkkaus, mistä asukkaat voivat lainata kirjoja ja osallistua kirjastohenkilökunnan järjestämään toimintaan. Kirjastonhoitajat pitävät lukutuokioita, ja myös kaverikoirat käyvät sovittuina kertoina vierailuilla. Lisäksi Lepolassa ja Seppämestarissa on lainattavissa kirjaston kirjoja.

Myös talon ulkopuoliset ikäihmiset voivat käydä lukemassa paikan päällä ja osallistua kirjaston järjestämään ohjelmaan. Kirjastovirkailijan ollessa paikalla, myös talon ulkopuoliset voivat lainata kirjoja.

Kirjaston kotipalvelu tuo lukemista kotiin heille, joille liikkuminen eri syistä on vaikeaa. Lisätietoa kotipalvelusta saa kirjastosta.

Kirjastossa on monenlaista lainattavaa: kirjojen lisäksi isotekstisiä kirjoja, lehtiä, musiikkilevyjä, äänikirjoja ja elokuvia. Kirjaston Senioripisteessä on lisäksi ikäihmisille sopivia liikuntavälineitä ja virikeaineistoja lainattavaksi.

Löysitkö etsimäsi?
Löysitkö etsimäsi?
Palautteita käytetään verkkosivujen kehittämiseen eikä niihin vastata.
Jätäthän henkilökohtaiset tiedustelut lapua.fi/info/palautelomake/