Skip to content
Tekstin koko
Toggle search

Liikuntapalvelut ikääntyneille

Lapualaisten asukkaiden hyvinvointia ja terveyttä tuetaan luomalla edellytyksiä liikunnan harrastamiselle sekä tarjoamalla kunto- ja terveysliikuntapalveluita. Lapuan kaupungin liikuntatoimi sekä Lapuan kansalaisopisto tarjoavat monipuolisia liikuntapalveluita kaikille liikkujille ikään katsomatta. Tarjolla on useita erilaisia ja eritasoisia liikunta- ja vesiliikuntaryhmiä. Sinulle sopivan ryhmän valinnassa auttavat ohjaajamme mielellään.

Liikuntatoimen ohjatut liikuntaryhmät

Liikuntaryhmä +65-vuotiaille kokoontuu joka toinen tiistai klo 12 – 13 Patruuna-Areenalla. Keväällä 2024 kokoontumiset ovat 16.1, 30.1, 13.2, 27.2, 12.3, 26.3, 9.4,  23.4 ja 7.5.
Tunnin alussa kävellään omaan tahtiin tekonurmella tai juoksuradalla. Mukaan voit ottaa liikkumisen apuvälineen tarvittaessa. Kävelyn jälkeen on kolme eritasoista, vertaisohjaajien ohjaamaa jumppaa. Yksi jumpista on tuolijumppa.
Mukaan tarvitset liikkumiseen sopivan vaatetuksen (hallissa on vähän viileämpi) ja lenkkarit.
Tervetuloa mukavaan yhteiseen liikkumishetkeen! Maksuton liikuntaryhmä.

Boccia-liikuntaryhmä kokoontuu tiistaisin ja torstaisin klo 10 – 11.30 Patruuna Areenalla.
Kaikki ovat tervetulleita pelailemaan! Maksuton liikuntaryhmä.

Mölkky-liikuntaryhmä kokoontuu perjantaisin klo 10 – 11.30 Patruuna Areenalla.
Kaikki ovat tervetulleita pelailemaan! Maksuton liikuntaryhmä.

Vire-lavis kokoontuu joka toinen keskiviikko (parillisten viikkojen) klo 10.00 -11.00 Lapuan nuorisotalon salissa.
Vire-lavis pohjautuu Lavis-lavatanssijumppaan ja on siitä sovellettu versio henkilöille, joilla on sairauden, vamman tai muun syyn vuoksi toimintakyvyn rajoituksia. Vire-lavis toteutetaan pääosin istuen ja/tai tuolia apuna käyttäen.
Maksuton liikuntaryhmä.

Liikuntatoimen Soveltavan liikunnan sivulta löydät lisää tietoa ikääntyneiden ohjatuista liikuntaryhmistä sekä soveltavista liikuntaryhmistä.

Lapuan Kansalaisopiston liikuntaryhmät

Kansalaisopistolla on myös useita erilaisia liikuntaryhmiä. Tutustu tarjontaan Kansalaisopiston verkkosivuilla!

Lapuan kaupungin liikuntakortti

Liikuntakortti on ikäihmisille ja erityisryhmille tarjolla oleva palvelu, jonka kautta henkilöillä on mahdollisuus saada käyttöönsä uinti- ja kuntosalikortti. Kortti myönnetään Lapuan kaupungin asukkaille ikäperusteisesti tai terveysperustein erillisestä anomuksesta.

Sisäliikuntapaikat

Virkistysuimala Sateenkaari

Virkistysuimala Sateenkaaressa voit nauttia uimisesta ja vesiliikunnasta. Virkistysuimalasta löytyy useita erilaisia altaita kuten iso allas, poreallas, kylmäallas, lasten leikkiallas sekä opetusallas. Uimahallissa on myös suomalaiset saunat sekä yhteinen höyrysauna. Uimahallista voi lainata erilaisia uintivälineitä ja varusteita kuten vesijuoksuvöitä. Uimahallissa järjestettäviin vesiliikuntaryhmiin voi osallistua jokainen uimahallimaksun hinnalla. Vesiliikunta on tehokasta peruskuntoa kohottavaa ja lihasvoimaa vahvistavaa harjoittelua. Vedessä liikkuminen on nivelystävällistä ja se soveltuu, vaikka muuten liikkuminen saattaisi olla hankalaa. Isoon altaaseen pääsee siirtymään myös allasnosturilla. Pukuhuone- ja pesutiloissa on käytettävissä myös suihkujakkaroita sekä rollaattoreita peseytymisen ja liikkumisen tueksi.

Lapuan urheilutalo

Lapuan urheilutalo tarjoaa upeat puitteet monenlaiseen liikunnalliseen toimintaan. Urheilutalossa sijaitsee mm. kuntosali, johon voi ostaa sarjakortin tai suorittaa kertamaksun urheilutalon palvelupisteelle. Urheilutalossa on mahdollisuus pelata myös mm. sulkapalloa, squashia ja pingistä.

Patruuna-Areena

Patruuna-Areena  on n. 6500 neliön kokoinen harjoitushalli, jossa on sopivan pehmeä tekonurmi ja 4-ratainen yleisurheilusuora esimerkiksi kävely-ja juoksualustaksi ikäihmisille. Patruuna-Areenassa on myös kuntosali.
Areenalle pääset liikkumaan itsenäisesti kertamaksulla tai sarjalipulla, jonka voit hankkia Virkistysuimala Sateenkaaren palvelupisteeltä.
Patruuna-Areenalla toimii mm. ikäihmisten +65 -liikuntaryhmä tiistaisin. Liikuntaryhmä on matalan kynnyksen ryhmä. Liikuntaryhmää ohjaavat vertaisohjaajat. Ryhmässä kävellään omaan tahtiin tekonurmella tai juoksuradalla. Mukaan voit tarvittaessa ottaa liikkumiseen apuvälineen. Kävelyn jälkeen on kolme eritasoista vertaisohjaajien ohjaamaa jumppaa. Yksi jumpista on tuolijumppa. Uutena liikuntapelailuna on kävelyfutis, joka on rentoa pelailua kävellen jalkapallon säännöillä. Liikuntaryhmä on maksuton.
Lisäksi Patruuna-Areenalla toimii ikäihmisille boccia- ja mölkky-liikuntaryhmät. Näihin ryhmiin kaikki ovat tervetulleita.

Kysy lisää Lapuan kaupungin liikuntapalveluista!

Urheilutalon / Virkistysuimala Sateenkaaren palvelupiste palvelee virkistysuimalan aukioloaikoina.
Puhelinnumero: 06- 4384593
Voit tehdä tilavarauksen myös sähköisesti.

Ulkoliikuntapaikat

Pururadat ja hiihtoladut

Pururadalle ja hiihtoladuille pääset helposti suoraan parkkipaikalta sekä Simpsiöllä että Ritavuorella.
  • Ritavuoren pururadalla on useita parkkipaikkoja pururadan välittömässä läheisyydessä. Pururadalla on talvisin hiihtoladut. Maasto on kohtuullisen tasaista, ja lumettomaan aikaan liikkuminen on mahdollista apuvälineitä käyttäville. Reittejä on sekä lyhyempiä että pidempiä.
  • Simpsiön näkötornin läheisyydessä on parkkipaikka (Mastontie, parkkipaikalle käännytään vasemmalle nimeämättömälle tielle), josta lähtee useita reittejä. Simpsiön alue on mäkistä.
  • Fröökynä-laavu sijaitsee Simpsiön huipulla. Fröökynä-laavun välittömään läheisyyteen on mahdollista ajaa autolla. Jatka Mastontien parkkipaikan ohitse kulkevaa nimeämätöntä tietä parkkipaikan ohi. Noin 400 metrin päästä vasemmalla tulee pieni paikoitusalue. Tästä on alle 50 metriä laavulle. Huomioithan, että kulku ei ole esteetön, vaan erityisesti talvella lumi voi aiheuttaa haasteita apuvälineitä käyttäville.
  • Simpsiön hiihtomajalta (Urheilumajantie 28) lähtee eripituisia reittejä. Hiihtomajan läheisyydessä on hiihtomajan laavu. Hiihtomajan alueen maasto on mäkistä.

Simpsiön kuntoportaat

Simpsiön laskettelurinteen alaosasta Simpsiön huipulle kulkee Lapuan kuntoportaat. Lapuan kuntoportailla korkeuseroa on noin 62 metriä ja pituutta yli 400 metriä. Kuntoportaiden mielenkiintoa lisää pienet mutkat portaiden myötäillessä Simpsiön kaunista maastoa.

Kuntoportailla liikkuminen treenaa monipuolisesti mm. jalkojen lihaksia sekä niveliä ja se sopii hyvin esimerkiksi iäkkäille henkilöille parantamaan liikkuvuutta ja lihasvoimaa. Kuntoportaat sopivat kaikille.

Metsän siimekseen rakennetut kuntoportaat kohentaa myös psyykkistä hyvinvointia. Kuntoportailla on levähdyspaikkoja, joilla voi välillä pitää taukoja ja nauttia kiireettömästi vaikkapa metsän äänistä. Luonnon äänet ja metsässä liikkuminen rauhoittaa mieltä ja saa unohtamaan arjen murheet. Pakkaa siis kahvit termariin ja tule tutustumaan kuntoportaisiin.

Löysitkö etsimäsi?
Löysitkö etsimäsi?
Palautteita käytetään verkkosivujen kehittämiseen eikä niihin vastata.
Jätäthän henkilökohtaiset tiedustelut lapua.fi/info/palautelomake/