Skip to content
Tekstin koko
Toggle search

Haluatko vaihtaa elämän suorittamisen
elämästä nauttimiseen? Muuta Lapualle!

Lapsuuden parhaat hetket elävät yhä Lapualla. Monipuoliset asumisen vaihtoehdot, laadukas varhaiskasvatus ja toimivat terveyspalvelut ovat avaimia turvattuun tulevaisuuteen Lapualla.

Meiltä löytyy kodin paikka niin keskustan sykkeessä viihtyvälle kuin luonnon rauhaa kaipaavalle.  Katso oheisista linkeistä tämänhetkinen tarjonta.

Tonttipörssi

Puhelintiedustelut: maankäyttöinsinööri Markku Turja, puh 044 438 4631 ja kiinteistösihteeri Riitta Kara, puhelin 044 438 46 34

 

https://www.etuovi.com/myytavat-asunnot/lapua

https://www.vuokraovi.com/vuokra-asunnot/lapua

Oletpa sitten suunnittelemassa muuttoa Lapualle tai jo meille muuttanut, niin tältä sivulta löydät kootusti kaiken, mitä uuden lapualaisen kannattaa tietää.

Meillä Lapualla et joudu tekemään elämässä ”joko tai” -päätöksiä, vaan voit tehdä ”sekä että” -valintoja. ”Sekä että” -asenne pitää Lapuan avoimena uusille ideoille, kasvulle ja kehitykselle!

 


Liity Lapuan tonttirinkiin

Kun tilaat Lapuan tonttiringin uutiskirjeen, saat ensimmäisten joukossa tietää, milloin kaupungin uudet tontit tulevat hakuun. Liittyminen Lapuan tonttirinkiin on maksutonta ja voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin tahansa.

Liity Lapuan tonttirinkiin
Lähettämällä yhteystietosi, hyväksyt markkinointimateriaalin vastaanottamisen sähköpostitse. Tutustu tietosuojaselosteeseen.

 

Terveys- ja sosiaalipalvelut

Taloustutkimuksen tekemän tutkimuksen mukaan Lapuan kaupungin asukastyytyväisyyden keskeisimpiä vahvuuksia ovat koettu hyvinvointi ja turvallisuuden tunne. Hyvinvointia ovat vahvasti tukemassa kaupungin terveydenhuollon ja sosiaalitoimen luotettavat palvelut.

Terveyskeskus
puh. (06) 438 4844

Hammashoitolan ajanvaraus
puh. (06) 438 4990 (ma–to klo 7.45–15, pe klo 7.45–14)

Tutustu terveydenhuollon palveluihin

Tutustu sosiaalikeskuksen palveluihin

Tutustu lasten, nuorten ja perheiden lähipalveluihin


 

Kulttuuri ja vapaa-aika

Kansalais- ja musiikkiopistojen kurssitarjonta sopii sekä harrastajille että alojensa opiskelijoille. Kulttuurikeskus Vanha Paukku on puolestaan lapualaisen kulttuurin kehto, sillä nämä vanhat tehdasrakennukset ovat antaneet kodin taidemuseolle, kulttuurihistorian museoille, gallerioille ja kaupunginkirjastolle.

Tiesithän, että kaikkiin Vanhan Paukun museoihin ja näyttelyihin on vapaa pääsy! Vieraile siis Pohjanmaan valokuvakeskuksessa, Patruunatehtaan museossa, Pyhälahden valokuvaamomuseossa, Patruunagalleriassa, Lapuanliikkeen museossa ja Lapuan taidemuseossa.

Kulttuurikeskus Vanha Paukku
puh. (06) 438 4582 tai 044 438 4582

Kirjaston lainaustoimisto
puh. 044 438 4571

Aloita uusi harrastus

Käy näyttelyissä ja museossa

Opiskele kuvataiteita, käsitöitä, tanssia ja teatteria

Uppoudu kirjoihin

Viihdy nuorisotalolla

Opettele soittamaan

Tule mukaan yhdistystoimintaan


 

Luonto ja liikunta

Luonnon rauha virkistää niin, että mieleen palautuvat ihanat lapsuuden kesät. Lapuan monet kymmenet puistot, matkailupuutarha ja keskustan halkova Lapuanjoki tuovat luonnon lähelle. Lapualla voi harrastaa vuoden ympäri, sillä Simpsiön laskettelurinteet ja ulkoilureitit, Patruuna-Areenalla harrastettavat joukkue- ja yksilölajit sekä virkistysuimala Sateenkaari takaavat monipuolista tekemistä pitkäksi aikaa.

Lapua on myös monen tunnetun urheiluseuran koti. Tutustu urheilun yleisseuroihin Lapuan Virkiään ja Lapuan Ponnistukseen, Korisliigassa pelaaviin Kobriin ja aloita oma koripalloharrastus Korikobrissa.

Valitse uusi urheilulaji

Aloita kuntoiluharrastus

Nauti luonnosta

Hiihdä ja ulkoile

Tutustu vapaa-ajan tarjontaan

Polski ja sauno


 

Asunnot ja tontit

Lapualla asumisen laatu nousee ja kustannukset laskevat. Vaihtoehtojen runsaus on täällä voimavara, sillä tarjoamme kaikille sopivaa asumista: olipa haaveissa sitten omistus- tai vuokrakoti keskustan palveluiden läheltä tai kylämaiseman rauhasta, niin valinnanvaraa löytyy.


Avoimet työpaikat

Lapualla tekevälle on töitä ja työlle tekijöitä. Asukkaidemme käsistä ovat lähtöisin laatutuotteet, mistä Lapua maailmalla tunnetaan, oli sitten kyse patruunoista, designtekstiileistä tai lattiamateriaaleista.

Lapualla on tarjolla monipuolisesti töitä eri alojen osaajille sekä lähi- että etätöiden muodossa.

Katso kaupungin työnhakuilmoitukset

Katso kaupungin ja lähikuntien avoimet työpaikat

Perusta oma yritys


Varhaiskasvatus ja koulutus

Turvallinen tulevaisuus ei ole pelkkää tunnetta. Laadukas varhaiskasvatus ja opetus ovat avaimia turvattuun tulevaisuuteen Lapualla. Kaupunkimme kasvaa ja uudistuu, mutta tärkein ei muutu: hyvinvoinnista kumpuavat hyvät tavat sekä teot ovat erottamaton osa lapualaisuutta.

Sivistysjohtaja Mika Kamunen
puh. 044 438 4400

Opetuspäällikkö Juho Norrena
puh. 044 438 4421

Varhaiskasvatuspäällikkö Katja Korkiamäki
puh. 044 438 4126


Hyviä uutisia Lapualta

Lue Hyviä uutisia Lapualta -tiedotuslehden 1/2021-numerosta, miksi erilaisissa elämäntilanteissa olevat perheet valitsivat kotinsa paikaksi Lapuan.

  • Tuusulasta tulleet Henri ja Linne Koskela toteavat, että “lapsiperheelle parempaa paikkaa ei olekaan kuin Lapua!”
  • Utriaisten kolmilapsinen perhe päätti lähteä loppuelämän kodikseen luulemastaan Kouvolan kodista Lapualle.
  • Hahkan kauppiaspariskunnan vanavedessä pariskunnan lapsetkin perheineen päättivät muuttaa Lapualle.
  • Nuori opettajapariskunta tykästyi Lapuan Ritavuoren kuntoratoihin ja lenkkipolkuihin siinä määrin, että rakensivat Ritavuoren asuntoalueelle kotinsa.
  • Marjo ja Jani Nurmenniemen perheen Lapualle toi uudet, terveet koulut.

 

 

 

 

 

Lue Hyviä Uutisia Lapualta -tiedotuslehden 2/2021 numerosta naisten superpesiksen kuningattaren Janette Lepistön mietteitä kotikaupungistaan,  Aaro Vuorimaan matkasta kohti maailman kärkeä,  mitä kaikkea Lapualla voi harrastaa ihmisen parhaan ystävän kanssa, miten Lapuan musiikkiopiston myötä unelmatkin voivat muuttua todeksi jne. jne.

Haluaisitko lisätietoa?

Ota yhteyttä

Mervi Mikkola
yhteyspäällikkö
puh. (06) 4384052 tai 044 438 4052
mervi.mikkola@lapua.fi

Löysitkö etsimäsi?
Löysitkö etsimäsi?
Palautteita käytetään verkkosivujen kehittämiseen eikä niihin vastata.
Jätäthän henkilökohtaiset tiedustelut lapua.fi/info/palautelomake/