Skip to content
Tekstin koko
Toggle search

MAHTAVAT PUITTEET ETÄTYÖSKENTELYLLE

Koti on asumista, perhe-elämää ja vapaa-aikaa varten. Mutta nyt myös työtä varten. Moni meistä on siirtänyt ajan hengen mukaisesti työpisteensä kodin seinien sisälle ja huomannut, että tämähän toimii. Etätyöskentely onnistuu Lapualla aivan mainiosti – ja kun kodissa oleillaan paljon, meillä asumisesta voi hyötyä vieläkin enemmän. Kukapa ei nauti hiukkasen pidemmistä aamuvenyttelyistä ja tavallista rennommasta aamiaisesta! Ja mikäpä estää auringon paistaessa siirtämästä työpistettä ulkoilmaan omalle terassille tai pihalle. Maisemanvaihto virkistää etätyöpäivää, kun voi lähteä läppäri kainalossa muuallekin luonnonhelmaan, jokirantaan, näköalapaikalle vuorelle tai matkailupuutarhaan. Lapuan viheralueet tarjoavat luonnollista inspiraatiota työtä tekevän sielulle.

TOISAALLA KOULUJA PURETAAN, TÄÄLLÄ MEILLÄ ON UUDET KOULUT

Kannustamme ällin kasvattamiseen. Meillä lasten onkin älyttömän hyvä kasvaa ja kerätä pääomaa. Oppimisympäristöt ovat moderneja ja uusia. Ritavuoren koulu avautui syksyllä 2020 ja Liuhtarin koulu avautui  helmikuussa 2021. Meillä on kattavat palvelut varhaiskasvatuksesta lukio- ja ammatilliseen koulutukseen asti. Lapua on kahden kampuksen kaupunki, minkä ansiosta jokainen voi valita urapolkunsa omien halujensa ja tykkäystensä mukaan. Lapuan Sedun monialaisella kampuksella voi opiskella toistakymmentä ammatillista alaa ja suorittaa samalla lukio-opinnot tai suorittaa pelkät lukio-opinnot Lapuan ihkauudessa lukiossa. Meiltä löytyy lisäksi kansalaisopisto, musiikkiopisto, taidekoulu ja STEP-koulutus Lapuan kampus.

HYVÄ PALVELU ON SELLAISTA, ETTÄ SEN KYLLÄ TIETÄÄ, KUN SITÄ SAA

Meillä on kotipesä kunnossa ja mitä tarjota. Olemme ainakin rinnan mitalla edellä muita, sillä olemme tutkitusti tyytyväisimpien asukkaiden ja parhaiden kunnallisten palveluiden koti. Tällainen ansio kauniin Etelä-Pohjanmaan kaupungille lämmittää mieltämme, olemmehan tehneet sen eteen paljon töitä. Pitkässä listassa asioita, joista pidämme huolta, ovat esimerkiksi terveys ja hyvinvointi, koulutus ja opiskelu, asuminen, liikunta ja liikkuminen, ulkoilualueet ja kulttuurielämykset sekä monet arjen sujumista helpottavat asiat. Asukkaan ja yrittäjän sormi ei siis mene Lapualla suuhun, koska kaikki tarvittava on tässä ja nyt, meidän kaikkien näppien ulottuvilla.

KATSO MISTÄ PALVELUISTA NYT PUHUTAAN:

LAPUAN VAHVUUDET OVAT  HYVINVOINTI JA TURVALLISUUS

Lapualla asuvat kokevat tutkimusten mukaan vahvaa turvallisuuden tunnetta eläessään Lapualla. Voi melkein jättää kotiovensa lukitsematta. Lapualla on helppo törmätä mukavien ihmisten lisäksi Etelä-Pohjanmaan parhaisiin kodin paikkoihin, esimerkiksi Ritavuorella. Lapualla löytyy tekevälle töitä niin kunta-alalta kuin yksityisistä yrityksistä – ja töitä on lisää naapurissakin. Yhteydet ovat sen verran sujuvat, että työn perässä ei tarvitse mittailla tietä mahdottomia määriä. Kallista aikaa ei tuhlaannu työmatkaruuhkassa. Kaikki säästetty aika sataa omaan ja perheen laariin, kun nurkan takaa löytyvät koulut ja palvelut, työpaikat ja harrastukset.

HARRASTELIJAMAISUUS ON ERITTÄIN KANNATETTAVAA

Kukapa uskoisi, että näillä lakeuksilla voi kiivetä korkeuksiin ja tulla suksilla alas. Simpsiön vuorella kuitenkin tapahtuu näin joka talvi. Lemmikkien kanssa liikkumiseen löytyy mukavat ulkoilumaastot, vaikka ei olisikaan huipputason kanakoiraharrastaja – sekin erikoisuus on Lapualla maailman huippuluokkaa. Täällä ei todellakaan tarvitse metsästää harrastuksia kovin kaukaa. Meillä vapaa-aika ja avara luonto ovat lähellä. Lapualla on muutenkin hyvä ponnistaa ja olla virkeä hyvässä seurassa sisähallissa tai ulkona. Sateenkaaressa voi harrastaa kuviokelluntaa, keilahallissa kaatoja ja kulttuurin omassa talossa Vanhassa Paukussa voi harjoittaa kulttuurikritiikkiä. Toiset taas tykkäävät liittyä sekakuoroon, käydä urkufestareilla ja sukeltaa markkinahumuun. Meillä ei teinien tarvitse pyöriä nurkissa ja kärsiä someniskasta, kun voi valita mitä tekee. Sitä voisi vaikka tutustua molskiin tai heittää keihästä, kuten meidän olympiatason urheilijamme ovat tehneet.

VAIHDA SEINÄT KOTIIN

Lapualla on omaa lupaa ja tupaa kaipaaville ihmisille monenmoisia koteja. Taloa ei ole pakko omistaa, sillä meillä unelmansa kotipesästä saa toteuttaa ihan omalla tavallaan. Koti kun on sellainen, että sen kyllä huomaa, kun sen löytää. Se vain yksinkertaisesti tuntuu omalta. Toki meillä riittää lääniä ja löytyy sitä mahtavaa omakotitonttia, mutta varmasti myös muita kiinnostavia asumisvaihtoehtoja, omaksi tai vuokralle, perheellisille tai opiskelijoille. Modernisti joen varrella tai kartano oman yksityistien päässä. Huomaamisen arvoista on se, että asuminen on meillä monesti edukkaampaa kuin vaikkapa naapurissa. Rahoja laskiessa kannattaa myös punnita kaikki ne elämän onnellistamistekijät, joita tarjoilemme isolla mitalla. Perheiden kaupunkina annamme asukkaillemme paljon kotikenttäetuja ja vaihtoehtoja.

Löysitkö etsimäsi?
Löysitkö etsimäsi?
Palautteita käytetään verkkosivujen kehittämiseen eikä niihin vastata.
Jätäthän henkilökohtaiset tiedustelut lapua.fi/info/palautelomake/