Skip to content
Tekstin koko
Toggle search

Tervetuloa mukaan kasvavaan joukkoomme!

Lapua on tutkitusti tyytyväisimpien asukkaiden ja parhaiden palveluiden koti. Se on  jatkuvan työn tulosta.

Keskeisimpiä vahvuuksia lapualaisten asukastyytyväisyyden näkökulmasta ovat koettu hyvinvointi ja turvallisuuden tunne.  Lisäksi vahvuuksiksi on tutkimuksissa lueteltu kaupungin palvelut, riittävät vaihtoehdot vapaa-ajalle, asumisvaihtoehtojen kiinnostavuus sekä lasten/nuorten hyvä kasvupaikka.  Lapua saa paljon kehuja liikunta- ja kulttuuripalveluistaan, kauniista luonnosta  ja  yhteisöllisyydestä.

Pidämme huolta opiskelusta terveissä tiloissa, koulutuksen nykyaikaisuudesta, asumisen vaihtoehdoista sekä liikunnan ja kulttuurin tarjonnasta.  Arki helpottuu Lapualla, koska kaikki tarvittava on ihan käden ulottuvilla.

Meillä lasten on hyvä kasvaa ja kerätä pääomaa moderneissa ja terveissä oppimisympäristöissä. Lapua  on kahden kampuksen kaupunki: kattavat palvelumme alkavat varhaiskasvatuksesta ja johtavat lukio- ja ammatilliseen koulutukseen asti.

Lapualla asumisen laatu nousee ja kustannukset laskevat.  Meiltä löytyy kodin paikka sekä keskustan sykkeessä viihtyvälle että luonnon rauhaa kaipaavalle.

Asukastarinoita! Klikkaa sivupalkista kohtaa Videot -Hyviä Uutisia Lapualta

 

Ritavuoren uusi koulu oli Davidssonin perheelle painava peruste etsiä koti Ritavuoren alueelta

Sanna Davidsson perheineen on ostanut vastavalmistuneen rivitalon päätyhuoneiston Ritavuoren uudelta asuntoalueelta

Davidssonit muuttivat Lapualle neljä vuotta sitten Joensuusta. Etelä-Pohjanmaalle perhe tuli työn perässä. Sanna on töissä Seinäjoella ja puoliso Tuomas Härmässä.  Lapualta lähdemme molemmat eri ilmansuuntiin, mutta Ritavuorelta on sujuva lähteä valtatie 19:lle, toteaa Sanna.

Ritavuoren uuteen kouluun on kodista vajaa kilometri.  Kivenheiton päässä on leikkipuisto ja vieressä pururata,  kartoittaa Sanna kodin lähiympäristöä. Koulu on tärkeässä roolissa lapsiperheen arjessa. Davidssoneilta Ritavuoren kouluun meni Aleksanteri sekä ekaluokkalaisena koulutiensä aloittanut Katariina. Perheen nuorimmaista  äiti hoitaa vielä kotona.

Lapuan kotihoidon kuntalisä alle 3-vuotiaitten lasten perheille on merkittävä kädenojennus. Sen ansiosta minä todennäköisesti jatkan lasten kanssa kotona vielä äitiysloman jälkeenkin jonkin aikaa, tuumii Sanna.

Kaikki tarvitsemani palvelut ovat lähellä

Seija Mattila asuu Lapuan uusimman kerrostalon, Siltavahdin, kuudennessa kerroksessa.  Hän muutti uuteen kerrostalokaksioon vuokralle rivitalosta.

Valoisan kaksion kruunaa koko huoneiston mittainen, tilava lasitettu parveke, josta aukeavat hulppeat näköalat yli Lapuan kaupungin keskustan ja vieressä sijaitsevan Kulttuurikeskus Vanhan Paukun alueen. Kulttuurikeskuksen alueella on mm kirjasto, taidemuseo, teatteri, elokuvateatteri, kansalaisopisto, musiikkiopisto, erikoisliikkeitä ja kaksi ruokaravintolaa.

Tämän ikäisenä on myös tärkeää, että terveyspalvelut ovat toimivat, kuten Lapualla, Mattila sanoo.

 

 

Me valitsimme Lapuan!

Jenniina Nikunlassi ja Aleksi Honkala uuden kotinsa pihamaalla

Nuoripari Jenniina Nikunlassi ja Aleksi Honkala muuttivat vuokra-asunnosta Seinäjoelta Lapualle. Kodiksi valikoitui tosi kiva paritalo Siirilästä, Nikunlassi ja Honkala iloitsevat.

Lapualle muuton myötä Honkalan työmatka, joka suuntautuu Alajärvelle lyhenee. Nikunlassin työpaikka on toistaiseksi Seinäjoella, mutta hänellä on osittainen mahdollisuus etätyöhön. Tutuilta olemme kuulleet paljon myönteisiä asioita Lapuasta ja meille tärkeät harrastusmahdollisuudet löytyvät kaikki Lapualta, nuoripari toteaa.

Löysitkö etsimäsi?
Löysitkö etsimäsi?
Palautteita käytetään verkkosivujen kehittämiseen eikä niihin vastata.
Jätäthän henkilökohtaiset tiedustelut lapua.fi/info/palautelomake/