Skip to content
Tekstin koko
Toggle search

Kaikukortti Lapualla

Kaikukortti-toiminta alkoi Lapualla syyskuussa 2023.

Kaikilla on oikeus kulttuuriin ja taiteisiin, vaikka oma rahatilanne olisikin tiukka. Ratkaisuksi tähän on kehitetty Kaikukortti.

Mikä on Kaikukortti?

Kaikukortilla voit hankkia lippuja ja kurssipaikkoja Kaikukortti-toiminnassa mukana oleviin kohteisiin ja tapahtumiin. Kortti on henkilökohtainen, eikä se maksa mitään. Kaikukortti-kokeilu kestää vuoden 2024 loppuun asti.

Kaikukortilla voit hankkia Lapuan Kaikukortti-tarjonnan lisäksi maksuttomia pääsylippuja ja kurssipaikkoja myös muiden Kaikukortti-alueiden tarjontaan. Lisätietoja: www.kaikukortti.fi/alueet

Kuka voi saada Kaikukortin Lapualla?

Voit saada Kaikukortin, jos olet vähintään 16-vuotias, sinulla on heikko rahatilanne ja olet asiakkaana jossain seuraavista palveluista:

Sinun ei tarvitse todistaa tulojasi kortin saamiseksi.

Pyydä oma Kaikukorttisi taholta, jonka asiakkaana olet. Kortinjakajataho arvioi mahdollisuutesi saada Kaikukortti. 

Mihin Kaikukortti käy Lapualla?

  • Lapuan kansalaisopistossa Kaikukortilla voit saada kaksi (2) kurssia ilmaiseksi lukuvuoden aikana.
  • Lapuan musiikkiopistossa voit saada alle 18-vuotiaalle lapsellesi lukuvuoden aikana kaksi (2) ilmaista Lapuan musiikkiopiston lukukausimaksua seuraaviin opintoihin:
    • varhaisiän musiikkiopinnot eli muskari
    • vaskisoitinten ryhmäopetus
  • Lapuan liikuntapalveluissa Kaikukortilla voit hankkia yhden (1) kerran kalenterivuodessa kymmenen (10) lipun sarjalippupaketin Virkistysuimala Sateenkaareen. Saamiasi lippuja voivat käyttää myös alle 18-vuotiaat lapsesi tai lapsenlapsesi. Alle 6-vuotiaat lapset pääsevät kanssasi maksutta uimaan. 
  • Lapuan kaupunginkirjastossa Kaikukortilla voit vuoden aikana kopioida tai tulostaa 10 tulostetta ilmaiseksi.  Jos kirjastokorttisi katoaa, saat Kaikukortilla uuden tilalle ilmaiseksi.
  • Lapuan kulttuuripalveluiden järjestämät tapahtumat ovat yleensä ilmaisia. Myös museoihin (Lapuan taidemuseo, Lapuan patruunatehtaan museo, Pyhälahden valokuvaamomuseo ja Pohjanmaan valokuvakeskuksen näyttelytilat) on ilmainen pääsy. Kaikukortilla on mahdollista päästä ilmaiseksi pääsymaksullisiin tapahtumiin. Varmista aina oikeus erikseen kulttuuripalveluista.
  • UUSI KOHDE! Kaikukortilla pääset myös Kanto Teatteri Lapuan järjestämiin tapahtumiin. Seuraa tulevia tapahtumia Kanto Teatterin Facebook-sivuilla (ulkoinen linkki).

Jokaisen Kaikukortti-paikan omilla verkkosivuilla on tarkempi tieto siitä, mitä palveluita voit saada Kaikukortilla. Kansalaisopiston ja musiikkiopiston sivuilla on myös erilliset ohjeet ilmoittautumiseen. Voit myös soittaa kohteeseen ja kysyä lisätietoja.

Voit käyttää Kaikukorttia myös muilla Kaikukortti-alueilla. Kaikukortti on käytössä usealla paikkakunnalla Suomessa. Lisätietoja ja linkit eri alueiden Kaikukortti-sivuille: www.kaikukortti.fi/alueet

Kaikukortti pop-up: Pop-up-kohteet ovat Kaikukortti-kohteita, jotka sijaitsevat muilla alueilla kuin Kaikukorttia jo käyttävillä tai kokeilevilla alueilla. Kaikukortilla voit hankkia lippuja vuonna 2023 Helsingissä taidemuseo Amos Rexiin, Ateneumin taidemuseoon, Nykytaiteen museo Kiasmaan ja Sinebrychoffin taidemuseoon sekä Vantaalla tiedekeskus Heurekaan.

Lippuja myös lapsille

Jos sinulla on alle 18-vuotiaita lapsia tai lapsenlapsia, voit hankkia Kaikukortilla maksuttomia lippuja myös heille silloin, kun menette yhdessä samaan tapahtumaan. Lapset tai lapsenlapset eivät kuitenkaan voi osallistua kanssasi kansalaisopiston kursseille. Virkistysuimala Sateenkaareen hankkimiasi lippuja voivat käyttää myös alle 18-vuotiaat lapsesi tai lapsenlapsesi. Alle 6-vuotiaat lapset pääsevät kanssasi maksutta uimaan.

Miten hankin pääsylipun tai kurssipaikan Kaikukortilla?

Voit hankkia lipun tai kurssipaikan suoraan Kaikukortin käyttöpaikasta. Kun hankit lipun tai kurssipaikan, näytä Kaikukorttisi ja kerro sen tunnus. Et voi hankkia lippuja tai kurssipaikkoja verkkokaupasta Kaikukortilla. Kaikukortti-lippuja ja kurssipaikkoja saattaa olla rajoitettu määrä.

Jos hankit lipun kaupallisen lipputoimiston kautta, sinun täytyy maksaa palvelumaksu, vaikka itse pääsylippu on maksuton.

Useimpien Kaikukortti-kohteiden lippuja on mahdollista hankkia myös suoraan kohteista ilman palvelumaksua.

Ota Kaikukortti mukaasi

Ota Kaikukortti mukaasi, kun menet tilaisuuteen tai kurssille. Henkilökunta saattaa pyytää sinua näyttämään Kaikukortin. Lisäksi henkilökunta voi pyytää sinua todistamaan henkilöllisyytesi.

Yhteisön Kaikukortti

Jos osallistuminen yhdessä pienryhmän tai kahdestaan työntekijän kanssa kiinnostaa, kannattaa kysyä, lähtisikö Kaikukorttia jakavan yhteisön työntekijä kanssasi johonkin kulttuuritilaisuuteen!

Kaikukorttia jakavilla toimijoilla on käytössään yhteisön Kaikukortteja. Työntekijä, vapaaehtoinen tai muu yhteisön edustaja voi hankkia yhteisön Kaikukortilla maksuttoman pääsylipun itselleen ja alle 16-vuotiaille asiakkailleen silloin, kun hän järjestää pienryhmäkäynnin yhdelle tai useammalle asiakkaalle. Yli 16-vuotiailla asiakkailla on oltava omat Kaikukortit mukana pienryhmäkäynneillä. Pienryhmä on esimerkiksi 2–5 henkilöä. Yhteisön Kaikukortilla ei voi osallistua opistojen kursseille.

Avustajalle maksuton lippu

Kaikukortti-kohteissa asiakkaan mahdollinen avustaja tai tulkki pääsee aina maksutta sisään. Avustaja voi olla esimerkiksi liikkumisesteisen henkilön avustaja, näkövammaista henkilöä avustava opas tai kehitysvammaista henkilöä avustava ohjaaja. Tulkki voi olla esimerkiksi viittomakielen tulkki, kirjoitustulkki tai puhetulkki. Kaikukortin haltijan on hankittava avustajalleen tai tulkilleen oma paikkalippu.

Kaikukortti valtakunnallisesti

Kaikukortti on käytössä usealla paikkakunnalla Suomessa. Voit käyttää Kaikukorttiasi millä tahansa Kaikukortti-alueella. Eri alueiden Kaikukortti-sivuille pääset osoitteessa: www.kaikukortti.fi/alueet.

Lisätietoa Kaikukortista valtakunnallisesti verkkosivuilta tai Facebookista.

Tietosuoja 

Nimesi kirjoitetaan ainoastaan henkilökohtaiseen Kaikukorttiisi. Sinulta ei kerätä Kaikukortti-rekisteriin nimeä, syntymäaikaa, henkilötunnusta, osoitetta eikä puhelinnumeroa. Kun saat Kaikukortin, sinulta kysytään joitakin taustatietoja, esimerkiksi äidinkieltäsi. Taustatietojen antaminen on vapaaehtoista. Kulttuuri- tai liikuntatoimijat eivät ota ylös nimeäsi, osoitettasi tai puhelinnumeroasi, kun hankit lipun Kaikukortilla. Kansalaisopistot ja musiikkiopistot ovat poikkeus: jos ilmoittaudut opistojen opintoihin, täytyy sinun antaa henkilötietosi ilmoittautumisen yhteydessä. Kaikukortin tietosuojaseloste on saatavilla osoitteessa: www.kaikukortti.fi/tietosuojaseloste

Kaikukortti Lapualla

Lisätietoja antaa: 

Riina Turja, Lapuan kaupungin hyvinvointikoordinaattori
puh. 044 438 4418
riina.turja@lapua.fi

Anne Timo, Vastuuyksikköjohtaja, Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue
puh.  040 636 7773
anne.timo@hyvaep.fi

Palautesähköposti: kaikukortti@lapua.fi

Lisätietoja

Turja Riina

Hyvinvointikoordinaattori

Kaikukortin jakajat Lapualla

Aikuissosiaalityö ja sosiaaliohjaus

Liuhtarintie 2, 62100 Lapua
Ajanvaraukseton vastaanotto keskiviikkoisin kello 12-14
puh. 040 678 9370

Työllisyyttä ja osallisuutta edistävät palvelut

Työpaja Rempparyhmä
Sairaalantie 7, 62100 Lapua
Yksilövalmentaja, puh. 040 1691 355

Diakoniatyö

Koulukatu 2, 62100 Lapua
Diakoniatoimiston soittoajat ovat maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 9–11
puh. 044 273 1211 ja 044 273 1216

Etsivä nuorisotyö

Valtuustontie 1, 62100 Lapua (2 kerros)
puh. 044 438 4587 ja 044 438 4588
Facebook: Lapua Etsivä Nuorisotyö 
Instagram: @lapuaetsivänuorisotyö

Ohjaamo Lapua

Asemakatu 8, 62100 Lapua (Yllinkulma, juna-asemaa vastapäätä)
puh. 044 438 4568
Facebook: Ohjaamo Lapua
Instagram: @ohjaamolapua 

Löysitkö etsimäsi?
Löysitkö etsimäsi?
Palautteita käytetään verkkosivujen kehittämiseen eikä niihin vastata.
Jätäthän henkilökohtaiset tiedustelut lapua.fi/info/palautelomake/